Randers-skolebørn skal holdes ude af smittefarlige svinestalde

 

VelfaerdslistenVelfærdslisten i Randers kræver nu, at de lokale svinebesætninger skal screenes for farlige svinebakterier, så skolebørn ikke sendes på besøg i stalde med bakterier.
Det er den multiresistente svinebakterie MRSA, som Velfærdslisten i Randers nu vil have screenet.

Det sker, efter at TV 2 ØSTJYLLAND 4. juli 2014 kunne fortælle, at Randers er den østjyske kommune, hvor flest borgere er blevet smittet med bakterien.

MRSA-bakterien kan give bylder og være farlig for svækkede personer.

I dag kan man ikke få oplyst, hvilke svinefarme der er smittet. Men det skal ændres, hvis det står til Velfærdslistens formand for Socialudvalget, Kasper Fuhr Christensen:

– Vi kan for eksempel oprette en hjemmeside, hvor man kan se, hvor der er smittefare. Det må være første skridt.  Derudover skal der laves nogle forholdsregler for børn og andre, som er i forbindelse med kommunale medarbejdere. Dette skal sikre, at de ikke kommer tæt på smittekilderne.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.