resistant-bacteriaDet hidtil største udbrud af det, som myndighederne kalder en ”mareridtsbakterie”, vækker bekymring, skriver Jyllands-posten 9. januar fra Los Angeles.

I staten Illinois kæmper myndighederne en svær kamp med en såkaldt superbakterie, som tilsyneladende har floreret på Advocate Lutheran General Hospital tæt på millionbyen Chicago. Der er tale om en bakterie, der har udviklet resistens overfor alle former for antibiotika.

Udbruddet, som er lokaliseret til et hospital i udkanten af byen, har det seneste år ramt 44 mennesker i staten Illinois, og der er ifølge Center for Disease Control and Prevention (CDC) under det amerikanske sundhedsministerium begrundet frygt for, at bakterien under de rette vilkår kan sprede sig yderligere.

CDC oplyste sidste år, at varianter af bakterien, som kaldes resistent carbapenem enterobacteriaceae (CRE), kan være skyld i 600 dødsfald om året.

Bakteriers resistens er blevet et stadig større problem for verdens sundhedsvæsner, og der udvikles til stadighed nye resistensgener som konsekvens af overdreven eller uklog anvendelse af både human og veterinær antibiotika . Mange bakterietyper udvikler såkaldt multiresistens over for lægemidler, der skal hæmme eller dræbe mikroorganismerne.

Læs Jyllandspostens historie her.

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.