Sådan ligger landet 2014

SådanLiggerLandet2014001

Publikationen sætter tal på landbrugets konsekvenser for natur og miljø, og er et supplement til de mange statistikker og rapporter om landbrugets betydning for samfundsøkonomien.

“Sådan ligger landet” er Danmarks Naturfredningsforenings og Dyrenes Beskyttelses dokumentations-serie, der sætter tal på, hvordan det står til med natur og miljø i Danmark. Hent publikationerne her gratis.

Her får du klar besked om, hvordan det står til med vores natur og miljø samt dyrevelfærden blandt produktionsdyrene. Publikationerne er baseret på tal og fakta fra offentlige kilder.

Sådanliggerlandet_Gitte_Holmstrup

Gitte Holmstrup er projektleder på den populære publikation.

Indtil videre er der udgivet to publikationer i serien. Den ene giver et øjebliksbillede af, hvordan det står til med vores grundvand og drikkevand. Den anden sætter tal på dansk landbrug og konsekvenserne for natur og miljø.

Vidste du, at
* den danske eksport af økologiske produkter er seksdoblet på elleve år
* danskerne bruger flest penge på økologi pr. indbygger i hele Europa
* antallet af økologiske spisesteder næsten er tidoblet på tre år
* konventionelle svin får op til 20 gange så meget antibiotika som de økologiske grise.

Her er nogle eksempler på statistikker fra “Sådan ligger landet 2014”:

SådanLiggerLandet_ex002SådanLiggerLandet_ex003 SådanLiggerLandet_ex004

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.