Salget af økologi tordner i vejret

Coop har sænket prisen på økologiske æbler og femdoblet salget.

Prisnedsættelser på økologiske varer har haft en overraskende stor effekt. Salget af visse varegrupper er femdoblet. Det skriver Finans, 9. februar 2015.

De danske detailkæder har sænket prisen på økologiske fødevarer, og nu vokser salget så eksplosivt, at det overrasker alle i branchen.

»Salget af økologiske fødevarer vokser lige nu med en hast, der overstiger vores vildeste forventninger,« siger Jens Visholm, food-direktør i Coop.

Detailgiganten sænkede i begyndelsen af januar priserne på økologiske fødevarer i 1.100 butikker i kæderne Fakta, Kvickly og Brugserne. I første omgang blev prisen på frugt og grønt sat ned, og siden fulgte prisen på kød med ned. Effekten på salget har været dramatisk.

JensVisholm

Direktør Jens Visholm, Coop.

»Vi har sat priserne mest ned på store, synlige varer som kartofler og æbler. Eksempelvis er prisen på økologiske æbler sat ned med 30 pct., og effekten har været en femdobling af salget. Det totale salg af frugt og grønt er vokset 40 pct., og vækstraterne har været meget, meget høje i Fakta og Dagli’ Brugsen, hvor det økologiske salg hidtil har været relativt beskedent,« fortæller Jens Visholm.

De lavere priser betyder naturligvis mindre fortjeneste til Coop på hvert solgt æble, men i det store billede giver prisnedsættelsen alligevel økonomisk mening.

»Når omsætningshastigheden stiger, falder vores spild. Det er en meget vigtig faktor, at vi på de måde kan reducere mængden af varer, som kasseres, fordi de er blevet for gamle. Samtidig er det positivt, hvis vi kan få flere af de kunder, der køber økologisk, fordi de generelt er rigtig gode kunder,« påpeger Jens Visholm.

Coop sænkede for to uger siden prisen på økologisk kød, hvilket omgående har fået salget til at stige 20 pct. Jens Visholm understreger, at der er tale om varige prisfald. De kommende uger sænkes prisen på flere kategorier af økologiske fødevarer.

Andre detailkæder bekræfter, at synlige prisfald på økologi omgående får salget til at eksplodere.

Læs hele artiklen her.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.