KolmosAllerede for fem-seks år siden forudså professor og overlæge Hans Jørn Kolmos, Syddansk Universitetshospital, og hans forskerkolleger den udbredelse af svine-MRSA-bakterien, som vi ser i dag. Og nu er det i allerhøjeste grad tid til handling. Det fremgår af en nyhedsartikel fra SDU.

»Det er et langt sejt træk at spole udviklingen tilbage. For det første kræver det, at fødevare- og sundhedsmyndighederne arbejder sammen og stiller krav til svineproducenterne,« mener Hans Jørn Kolmos.

Ifølge ham er vejen frem at screene svinebesætningerne for smittede dyr og samtidig indføre restriktioner for handel med smittede smågrise. På den måde kan man få skabt nogle rene avlslinjer og isolere besætninger med smittede dyr.

»En omlægning af driften koster penge. Og det er forbrugerne, der kommer til at betale. Men de bør også være villige til at betale en lidt højere pris for bedre kvalitet. En højere pris giver måske også et mindre kødforbrug, hvilket har den positive sideeffekt, at risikoen for åreforkalkning og tarmkræft mindskes,« siger Hans Jørn Kolmos.

Se professor Kolmos forklare MRSA-problematikken her

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.