NorreOeksseSo0001_3sp.De danske vindmøller satte i 2014 rekord og leverede fire ud af ti kilowatttimer, der blev brugt herhjemme. Det skriver ingeniøren.dk 6. januar 2015.

Vindmøllerne producerede så meget strøm, at det svarer til 39,1 procent af elforbruget dækket af vindkraft, viser nye tal fra Energinet.dk ifølge Danmarks Radio og Ritzaus Bureau.

I 2013 udgjorde elproduktionen fra vindmøller 32,7 procent af det danske forbrug, men klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) sammenligner i stedet med 2004. Dengang var vindkraftens andel 18,8 procent, og der er altså tale om mere end en fordobling på ti år.

klimaministeriet_rasmus_helveg_010_copy
Klimaminister Rasmus Helveg Petersen er begejstret.

»Vi har en tordnende succes, som der bliver lagt mærke til ud i verden. På klimakonferencen i Lima var folk nysgerrige efter den danske model, som viser, at når man vil, så kan man også,« sagde ministeren til Ritzaus Bureau.

Over for Danmarks Radio betoner han, at Danmark ’helt sikkert’ når regeringens mål om at dække halvdelen af danskernes elforbrug med vindkraft i 2020.

»Vi sætter en enestående verdensrekord. Og det viser, at vi kan nå det, som er vores egentlige mål, nemlig at stoppe den globale opvarmning,« sagde Rasmus Helveg Petersen til DR.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.