Eskelund Multisite
Kan det passe, at en virksomhed som Eskelund Multisite (billedet) på Vestfyn overhovedet ikke bidrager til samfundet med en eneste krone i skat?

En ondsindet joke om agroproducenternes motto i forhold til samfundet lyder sådan: “En krone betalt i skat er en krone spildt”.

Det påstås ofte, at agroproducenter kender så mange fiduser og har så mange økonomiske særordninger, at de aldrig betaler skat. Men er det nu også sandt? En stikprøve i de offentlige skattelister tyder på, at der er ganske meget om snakken.

Nyhedssiden sickpigs.dk har udtrukket 48 anpartsselskaber og aktieselskaber, der alle driver svineproduktion, fra skattelisternes opgørelse af 2011-skatten. Resultatet var ganske forstemmende. Selskabsskatten er 0 kr. og den skattepligtige indkomst er 0 kr. for stort set samtlige virksomheder.

Bakkegaard Svineproduktion A/S kørte med et underskud pån 543.489 kr. i 2011. Agerskovgaard Svineproduktion ApS opgav samme år en skattepligtig indkomst på -1,4995.450 kr., mens Sjørup Svinefarm ApS leverede en negativ skattepligtig indkomst på – 1.773.498 kr. Disse selskaber betaler simpelthen ikke en krone i skat.

Selv den legendariske Eskelund-virksomhed på Vestfyn betaler ikke en krone til samfundet. I 2011 var underskuddet på 3.895.327 kr., trods omfattende udenlandske investeringer.

 

Hvilke virksomheder kan du finde oplysninger om?

Du kan finde skatteoplysninger om aktieselskaber, anpartsselskaber, andelsselskaber, fonde og foreninger, der betaler skat i Danmark. Du kan ikke finde oplysninger om personligt ejede virksomheder. Hvis et selskab bliver sambeskattet med andre selskaber, kan du kun se de samlede skatteoplysninger for alle selskaber i sambeskatningen. Disse oplysninger kan ses ved opslag på administrationsselskabet (moderselskabet). Du kan ikke finde skatteoplysninger om det enkelte datterselskab.

 

Andre populære indlæg:

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.