Ritt_æble
Ritt Bjerregaard driver selv en økologisk æbleplantage.

Fire dage efter af Ritt Bjerregaard var tiltrådt som fødevareminister i februar 2000, kom det første danske tilfælde af kogalskab, der er en dødelig hjernesygdom. Ritt Bjerregaard handlede sammen med ministeriet hurtigt og konsekvent: Slagtemetoderne blev ændret, og der kom forbud mod salg af risikoprodukter.

Disse konsekvente indgreb blev i første omgang ikke modtaget med begejstring hverken af landbruget eller fødevareindustrien. Særligt de tiltag, som medførte tilbagetrækning af fødevarer fra detailhandlen blev kritiseret. Men senere måtte branchen sande at indgrebene beskyttede forbrugerne og skabte stor tillid til danske fødevarer på eksportmarkederne.

I skærende modsætning til Ritt Bjerregaards handlekraft står den lammelse, som både socialdemokraten Mette Gjerskov (fødevareminister 2011-1013) og den nuværende minister Dan Jørgensen (S) har været ramt af i forhold til MRSA-skandalen. Smitten har uhindret fået lov at brede sig på svinefabrikkerne for derefter at trænge ud i samfundet og nu udgøre en voksende trussel mod tusinder af mennesker og en uoverskuelig økonomisk byrde for hele sundhedsvæsenet. Smitten breder sig fortsat trods mange halvhjertede “handlingsplaner” og bombastiske forsikringer.

Læs Ritt Bjerregaards opsang til Dan Jørgensen her:

Ritt_røffel001

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.