Tesla skruer ned for produktionen

Så mange elbiler har Tesla leveret kvartal for kvartal verden over siden 2012. Kilde: statista.com

I første kvartal af 2019 leverede Tesla 63.000 elbiler, en nedgang på 31 procent i forhold til sidste kvartal af 2018, hvor over 90.000 biler blev leveret.

Det skriver Niall McCarthy, statista.com, den 4. april 2019.

Første kvartals leverancer omfattede omkring 50.900 Model 3 og 12.100 Model S og X køretøjer, tal, der ikke matchede analytikernes forventninger.

Tesla er stadig det mest eksklusive bilmærke blandt de eldrevne.

Tesla producerede også færre biler med 77.100 biler fra fabrikken i 1. kvartal af 2019, hvilket er 11 procent lavere end de 86.555, der blev produceret i fjerde kvartal sidste år. Dette skyldes lavere produktionsvolumener af Model S og X – selskabet sagde, at det ikke længere ville tage ordrer ind for 75 kWh-versionen af ​​begge køretøjer, og den beslutning har sandsynligvis bidraget til faldet i produktionen.

Rekordfaldet i leverancer var forventet af de fleste observatører, og flere forhold ligger bag. Salget steg kraftigt sidst på året i 2018, hvor mange købere forsøgte at benytte en $ 7.500 skattelettelse, som efterfølgende blev skåret ned til halvdelen. Udover det har de logistiske leverancer ved at sælge model 3 i Europa også medført betydelige forsinkelser og skubbet et stort antal leveringer til andet kvartal.

På trods af de skuffende tal fastholder Tesla sin prognose på 360.000 til 400.000 køretøjsleverancer i 2019. I de sidste to kvartaler i 2018 var selskabet profitabelt med stigende Model 3-salg, men det forventes nu, at Tesla offentliggør et første kvartal regnskab med tab i de kommende uger.

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.