Se nyheden om milliardærens kamp mod McDonald’s for bedre dyrevelfærd for amerikanske svin. Skærmbillede

Den amerikanske milliardærinvestor Carl Icahn har startet en kamp med McDonald’s om fastfood-gigantens behandling af svin og presser på for to bestyrelsespladser hos den globale fastfood-gigant.

Det skriver det amerikanske TV-medie CNBC den 20. fabruar 2022.

Icahn, der var med til at definere en ny æra af kapitalisme i 1980’erne efter at have overtaget ikoniske selskaber, herunder Trans World Airlines, har presset McDonald’s til bedre behandling af svin i de seneste år, ifølge The Wall Street Journal. Helt konkret skal han have opfordret til ophør af en industripraksis, der bruger faresystemer til drægtige svin, hvor de ikke kan bevæge sig.

“Dyr er en af ​​de ting, jeg føler mig virkelig følelsesladet over,” udtalte Icahn tidligere til The Journal.

Klassisk fareboks til svin. Foto: Wikipedia

Virksomhedsraideren har krævet, at McDonald’s kræver, at alle dets amerikanske leverandører skifter til “boksfrit” svinekød, ifølge meddelelsen. Fastfood-kæden bruger svinekød i sine bacon-cheeseburgere, morgenmadstilbud og sin McRib-sandwich.

Læs om faresystemer for svin

“Selvom virksomheden ser frem til at fremme yderligere samarbejde på tværs af industrien om dette spørgsmål, ville den nuværende svinekødsforsyning i USA umuliggøre denne type forpligtelse,” besvarede McDonald’s udfordringen. “Ydermere afspejler det en afvigelse fra den veterinære videnskab, der bruges til produktion i stor skala i hele industrien, og ville skade virksomhedens fælles stræben efter at give kunderne produkter af høj kvalitet til tilgængelige priser.”

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Skriv en kommentar