En chokerende ny rapport udarbejdet af 10 videnskabsfolk og bestilt af WWF-Australien har påvist, at landets ødelæggende naturbrande i 2019 og 2020 dræbte eller fordrev næsten tre milliarder dyr – næsten tre gange et tidligere skøn frigivet i januar. Det skriver Niall McCarthy,  28. juli 2020, for statista.com.

Forskerne bag rapporten er fra University of Sydney, University of New South Wales, University of Newcastle, Charles Sturt University og BirdLife Australia. De opgjorde, at 2,46 milliarder krybdyr er blevet påvirket sammen med 180 millioner fugle, 143 millioner pattedyr og 51 millioner frøer.

WWF-Australiens administrerende direktør Dermot O’Gorman udtaler, at ”de foreløbige resultater er chokerende. Det er svært at tænke på en anden begivenhed overalt i verden i levende hukommelse, der har dræbt eller fordrevet så mange dyr. Dette rangerer som en af ​​de værste naturkatastrofer i moderne historie.” O’Gorman tilføjer, at med ekstreme brande, der bliver hyppigere på grund af klimaforandringer, giver rapportens fund “andre lande et vindue ind i fremtiden for megabrande og deres ødelæggende påvirkning af dyrelivet”.

Direktør Dermot O’Gorman, WWF

Australien er varmere end det globale gennemsnit

Altfortærende naturbrande har bragt ødelæggelse overalt i det australske samfund og chokeret verden. Pr. 6. januar anslås det, at mellem 12 og 14 millioner acres er blevet afbrændt i landet. Brandene har krævet mindst 20 menneskers liv. Næsten en halv million dyr antages at være omkommet, og mere end tusind huse faldt også offer for flammerne. Det skrev Katharina Buchholz, 6. januar 2020, for statista.com

Samtidig oplevede Australien det varmeste år nogensinde i 2019, som havde en gennemsnitstemperatur på 1,5 ° celsius over gennemsnittet beregnet for 1961 til 1990. Den 18. december oplevede Australien sin varmeste dag nogensinde, da den gennemsnitlige maksimale temperatur steg til 41,9 ° Celsius i landet.

Klimaforskere er enige om, at den globale opvarmning får de globale gennemsnitlige temperaturer til at stige, hvilket igen gør katastrofale klimatiske begivenheder, som tørke og ildebrande, mere alvorlige og hyppigere. Ifølge data fra det australske kontor for meteorologi har stigningen i gennemsnitlige overfladetemperaturer været stejlere i Australien end i verden i gennemsnit. Ved at repræsentere kun en del af verdens samlede landmasse svinger den årlige temperaturdivergens også mere for Australien end i verden som helhed.

Skriv en kommentar