Blåvand_Henne_wordcloud
I Blåvand er stranden nummer 1, men for turisterne i Henne-området er det Filsø, der trækker. Illustration fra undersøgelsen.

Turisternes tilfredshed og loyalitet med feriestederne Henne Strand og Blåvand er høj. Begge byer ligger i top 10 bland 32 særlige feriesteder i Danmark. Naturen, stranden, havet og Filsø er de vigtigste oplevelser og scorer topkarakter. Det skriver Varde Erhvervs- og Turistråd i en pressemeddelelse 6. november 2014.

SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd har fra juni – september foretaget 425 interviews i Blåvand og 340 interviews ved Henne Strand. Undersøgelsen placerer Blåvand og Henne på en henholdsvis 3. plads og 9. plads i “anbefalelsesgrad” blandt 32 feriesteder i Danmark. Blandt de absolut topprioriterede attraktioner i Vestjylland fremhæves den genskabte Filsø.

”Det er bemærkelsesværdigt, at Filsø er det som flest gæster ved Henne Strand nævner som en af de vigtigste oplevelser her i området, kun 2. år efter den store naturgenopretning. Der er altså en stor værdi i at skabe mere landskabs- og naturrigdom. Arbejdet omkring Naturpark Vesterhavet og UNESCO Verdensarven for Vadehavet løfter brandingen og synligheden, men natur- og landskabs kvaliteterne skal også være i fokus. Samtidig skal der fokus på at udvikle de menneskeskabte og bebyggede kystbymiljøer, så vi øger landsdelens tiltrækningskraft, tiltrækker nye gæster og fortsat skaber besøgsøkonomisk vækst, ” påpeger turistchef Colin Seymour, Varde Erhvervs- og Turistråd.

Erik Buhl
Gårdejer Erik Buhl (V) er borgmester i Varde Kommune. Han vil tilsyneladende gerne “brande” den svinetunge kommune ved hjælp af lånte fjer som f.eks. den privatfinansierede genoprettelse af Filsø.
Filsø-Indvielse d. 7-10-12. Merete Vigen Hansen (42)
3500 mennesker deltog i indvielsen af den genskabte Filsø ioktober 2012, men siden da har flere end 100.000 turister gæstet naturområdet. Foto: Merete Vigen.

I undersøgelsen måles tilfredsheden med en række delelementer på en skala fra 1-5, hvor 1 er meget dårligt og 5 meget godt. I gennemsnit på 29 parametre scorer Blåvand og Henne Strand begge en flot 4,8.

Specielt særlige naturområder, strand/kyst, sportslige aktiviteter, stier og vandre- og cykelruter, adgangsforhold, turistinformation, badeforhold og aktivitetsmuligheder scorer 4,9 eller 5,0. Området huser “Eventyrets Land”, der bl. omfatter det ubeboede militære øvelsesareal Oksbøl Skydeterræn på 6500 hektar. Her står f.eks. landets største bestand af vildtlevende krondyr.

Under overskriften “Varde Kommune – i ét med naturen” har Varde Kommune, der ellers hører til landets mest svinetunge – og som har en totalt Venstre-domineret kommunalbestyrelse, hvis borgmester ikke lægger skjul på sine forbindelser til svineindustrien – netop vedtaget, at kommunens fremtid skal bygge videre på et unikt bånd til naturen.

”Gæsteundersøgelsen afspejler at særligt naturen, kyst og strand er vores vigtigste turismeaktiv. Den har stor betydning for vores tiltrækningskraft på hjemme- og nærmarkeder. Vi skal bygge videre på disse styrkeforhold naturen giver os, og arbejde for at styrke naturkvalteten og -oplevelsen”, siger turistchef Colin Seymour, Varde Erhvervs- og Turistråd.

Visited 4 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.