Formanden for Danmarks Jægerforbund tager bladet fra munden i et opslag på facebook den 15. februar 2021. Anledningen er en artikel i JyskeVestkysten, der refererer nogle kontroversielle udtalelser af en lokal jagtforeningsformand. Vi bringer indlægget af Claus Lind Christensen her:

 

“Lad os lige slå fast igen: Alle kan mene hvad de vil, også om ulven. Men når jeg ser en artikel i Jyske Vestkysten, hvor en lokal jagtforeningsformand (foreningen han repræsentere er dog IKKE en del af Danmarks Jægerforbund), sidestiller det at skyde en ulv med at være frihedskæmper, så stiger mit blodtryk til uanede højder! Det er både ubeskriveligt forkasteligt, og en direkte hån mod nogle af de mennesker, vi danskere kan være mest stolte af.

Både i Norge og Sverige skydes der ulve, men udelukkende for at regulere bestandene. Der er ikke tale om egentlig jagt. Privatfoto

Ud over det groft upassende sammenligning med frihedskæmpere, så udtales der også i artiklen, at der i jægerkredse holdes statistik over, hvor mange ulve der nedlægges. Disse statistikker har jeg desværre ikke set, for dem kunne jeg godt tænke mig at dele med relevante myndigheder!

Når en person tilkendegiver et så konkret kendskab til, at der er foregået faunaforbrydelser, så skal det naturligvis efterforskes af myndighederne – og det kan kun gå for langsomt!I øvrigt hvis der er nogen der er i tvivl om at Danmarks Jægerforbund tager afstand fra faunaforbrydelser, så gentager jeg det gerne igen – Faunaforbrydelser hører ingen steder hjemme og skal straffes.

Del gerne hvis du er enig.”

Bannerfoto: Dansk ulv fotograferet af DCE, september 2017. Pressebillede

Kommentarer

 1. Holger Øster Mortensen

  Frihedskæmpere havde moral. Det har ulvejægere ikke.

 2. Myterne om ulvens farlighed stammer fra meget gamle dage, og de har deres udspring i, at landbefolkningen altid har frygtet, at ulven skulle spise nogle af deres husdyr, men foreløbigt så har ulvene ikke dræbt nogle mennesker her i Danmark, og der har heller ikke været episoder, hvor ulvene har angrebet mennesker, så i forhold til os mennesker, der er ulvens farlighed vist noget overdrevet.

 3. Peer Høgsberg

  Med den holdning kan der stadig skabes folkelig opbakning til jagt i Danmark. Det er bl.s. det, de selvbestaltede ulovlige ulvejægere kan sætte over styr.
  Så jeg går stadig ind for at der kan drives jagt i Danmark. Godt talt, formand.
  Og selvfølgelig kan der haves den holdning at ulvebestand skal (eller kan) reguleres. Men skal det ske skal det ske begrundet og lovligt.

Skriv en kommentar