Hormel_logoEfterspørgslen på økologiske kødprodukter vokser verden over og ikke mindst i USA. En af landets største fødevare-virksomheder Hormel Foods Corporation meddelte 26. maj 2015, at man har indgået en endelig aftale om at erhverve Applegate Farms, ejer af Applegate® varemærket, der er førende indenfor kødprodukter med økologisk værditilvækst.

Hormel_produkter
Hormel er kendt som opfinderen af “spam”-konserves i 1937 og er stadig den førende producent af kødprodukter på dåse.

Prisen oplyses at ligge omkring $775 millioner (5,3 mia. D.kr.), ifølge marketwatch.com. Med opkøbet får Hormel Foods, der ellers er bedst kendt som opfinder og hovedproducent af det særlige “Spam”-dåsekødsprodukt siden 1937, en stor fod indenfor det hastigt voksende amerikanske marked for økologiske produkter.

“Et stigende antal forbrugere vælger naturlige og økologiske produkter. Denne aftale giver os mulighed for at udvide bredden i vores produkttilbud og give forbrugerne flere valgmuligheder”, udtalte Jeffrey M. Ettinger, bestyrelsesformand, præsident og administrerende direktør på Hormel Foods. “The Applegate team har opbygget et stærkt brand, og forbrugerne kan være forvisset om, at der ikke vil ske nogen ændringer i den måde Applegate-kød produceres på. Sammen kan vi tilbyde en hurtigere adgang til udvidede tilbud i denne kategori med høj værdivækst. “

Hormel_Jeffrey
Jeffrey Ettinger.

Applegate vil fortsat fungere selvstændigt som et enkeltstående datterselskab. Applegate har 100 medarbejdere placeret primært i Bridgewater, New Jersey, og selskabet vil blive forvaltet af dette hold plus et par nye folk fra moderselskabet, der vil flytte til Bridgewater. Applegate har strategiske relationer med et bredt sæt af producenter og forarbejdningsvirksomheder, der modtager råvarer fra cirka 1800 familielandbrug.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.