US-spamproducent satser milliarder på økologisk kød

Hormel_logoEfterspørgslen på økologiske kødprodukter vokser verden over og ikke mindst i USA. En af landets største fødevare-virksomheder Hormel Foods Corporation meddelte 26. maj 2015, at man har indgået en endelig aftale om at erhverve Applegate Farms, ejer af Applegate® varemærket, der er førende indenfor kødprodukter med økologisk værditilvækst.

Hormel_produkter

Hormel er kendt som opfinderen af “spam”-konserves i 1937 og er stadig den førende producent af kødprodukter på dåse.

Prisen oplyses at ligge omkring $775 millioner (5,3 mia. D.kr.), ifølge marketwatch.com. Med opkøbet får Hormel Foods, der ellers er bedst kendt som opfinder og hovedproducent af det særlige “Spam”-dåsekødsprodukt siden 1937, en stor fod indenfor det hastigt voksende amerikanske marked for økologiske produkter.

“Et stigende antal forbrugere vælger naturlige og økologiske produkter. Denne aftale giver os mulighed for at udvide bredden i vores produkttilbud og give forbrugerne flere valgmuligheder”, udtalte Jeffrey M. Ettinger, bestyrelsesformand, præsident og administrerende direktør på Hormel Foods. “The Applegate team har opbygget et stærkt brand, og forbrugerne kan være forvisset om, at der ikke vil ske nogen ændringer i den måde Applegate-kød produceres på. Sammen kan vi tilbyde en hurtigere adgang til udvidede tilbud i denne kategori med høj værdivækst. “

Hormel_Jeffrey

Jeffrey Ettinger.

Applegate vil fortsat fungere selvstændigt som et enkeltstående datterselskab. Applegate har 100 medarbejdere placeret primært i Bridgewater, New Jersey, og selskabet vil blive forvaltet af dette hold plus et par nye folk fra moderselskabet, der vil flytte til Bridgewater. Applegate har strategiske relationer med et bredt sæt af producenter og forarbejdningsvirksomheder, der modtager råvarer fra cirka 1800 familielandbrug.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.