Gårdejer Niels Jørgen Pedersen er borgmesterkandidat for Venstre i Thisted Kommunen, så kampagnen imod redaktør Kieldsen – som de øvrige kampagner han må have kendskab til – kører altså med hans velsignelse. Ellers burde han jo have stoppet dem. Borgmesterkandidaten er også den mystiske bagmand bag milliontilskuddene til det herostratisk berømte “månegris-projekt” i Thy.

Christian Kieldsen forlod jobbet som redaktør for Radio Limfjords radionyheder og LimfjordUpdate.dk  i torsdags (den 9.  november 2017), fordi han ikke længere ville udsætte sig selv og sine omgivelser for den kampagne, Venstre Thy har sat i værk imod hans person.

Ved fortsat at være tilknyttet, kunne han ikke offentliggøre baggrunden for sin afgang, og han kunne ikke forsvare sig, hvilket også er blevet bekræftet af journalistkollegaer og redaktører over hele landet, han har drøftet sagen med. De ryster på hovedet, og forstår godt hans beslutning om dels at afgå og dels at offentliggøre baggrunden.

Christian Kieldsen har hele tiden haft radioens og bestyrelsens opbakning, og har haft det helt til det sidste. Men han kunne ikke forsvare at bringe 10 ansattes levebrød i fare på radioen, hvis man mistede dele af reklameindtægterne blot fordi, han ville holde den journalistiske fane højt. Valget var let for ham. Han måtte afgå, skåne radioen og få baggrunden ud. Det er så det, der er sket nu.

Venstre Thy’s støtter har gentagne gange gennem henvendelser til radioens ledelse og også til bestyrelsesformand Per Høgh, forsøgt at lægge pres på radioen med slet skjulte hentydninger til, at man risikerer at miste reklameindtægter, hvis den redaktionelle linje i nyhederne, ikke blev ændret.

Venstre-manden Peter Larsen beskyldes for at være bagmanden for kampagnen mod den frie presse ved Limfjorden.

Borgmesterkandidat gårdejer Niels Jørgen Pedersen (V) har indikeret, at det er kommunalbestyrelsesmedlem Peter Larsen, der står bag kampagnen imod Kieldsen. Det passer meget godt med mønsteret, som man har set fra hans kampagner imod borgmester Lene Kjelgaard Jensen og kommunalbestyrelsesmedlem Per Skovmose.

Dermed er Niels Jørgen Pedersen medansvarlig. Kampagnen imod Kieldsen – som de øvrige kampagner han må have kendskab til – kører altså med hans velsignelse. Ellers skulle han have stoppet dem. Det har han ikke gjort, og det kunne han gøre som borgmesterkandidat og gruppeformand. Men hans ”wingman” – Peter Larsen – har frit spil. Og har Niels Jørgen Pedersen ikke vidst, at det er foregået, har han ingen styring over sit parti.

Radio Limfjord og Christian Kieldsen har i næsten et år forsøgt at få et møde i stand mellem Niels Jørgen Pedersen (som gruppeformand) og redaktøren. For at få renset luften, lagt en plan for at komme videre. Men uden held. Ingen kontakt. Venstre ønsker dialog og samarbejde, lyder mantraet i valgkampen lige nu. (forts.)

Læs den forhenværende redaktørs egen redegørelse for baggrunden for hele affæren her.

Comments are closed.