Venstre i Thy knægter den frie lokalpresse mens månegris-projektets fader gemmer sig

Gårdejer Niels Jørgen Pedersen er borgmesterkandidat for Venstre i Thisted Kommunen, så kampagnen imod redaktør Kieldsen – som de øvrige kampagner han må have kendskab til – kører altså med hans velsignelse. Ellers burde han jo have stoppet dem. Borgmesterkandidaten er også den mystiske bagmand bag milliontilskuddene til det herostratisk berømte “månegris-projekt” i Thy.

Christian Kieldsen forlod jobbet som redaktør for Radio Limfjords radionyheder og LimfjordUpdate.dk  i torsdags (den 9.  november 2017), fordi han ikke længere ville udsætte sig selv og sine omgivelser for den kampagne, Venstre Thy har sat i værk imod hans person.

Ved fortsat at være tilknyttet, kunne han ikke offentliggøre baggrunden for sin afgang, og han kunne ikke forsvare sig, hvilket også er blevet bekræftet af journalistkollegaer og redaktører over hele landet, han har drøftet sagen med. De ryster på hovedet, og forstår godt hans beslutning om dels at afgå og dels at offentliggøre baggrunden.

Christian Kieldsen har hele tiden haft radioens og bestyrelsens opbakning, og har haft det helt til det sidste. Men han kunne ikke forsvare at bringe 10 ansattes levebrød i fare på radioen, hvis man mistede dele af reklameindtægterne blot fordi, han ville holde den journalistiske fane højt. Valget var let for ham. Han måtte afgå, skåne radioen og få baggrunden ud. Det er så det, der er sket nu.

Venstre Thy’s støtter har gentagne gange gennem henvendelser til radioens ledelse og også til bestyrelsesformand Per Høgh, forsøgt at lægge pres på radioen med slet skjulte hentydninger til, at man risikerer at miste reklameindtægter, hvis den redaktionelle linje i nyhederne, ikke blev ændret.

Venstre-manden Peter Larsen beskyldes for at være bagmanden for kampagnen mod den frie presse ved Limfjorden.

Borgmesterkandidat gårdejer Niels Jørgen Pedersen (V) har indikeret, at det er kommunalbestyrelsesmedlem Peter Larsen, der står bag kampagnen imod Kieldsen. Det passer meget godt med mønsteret, som man har set fra hans kampagner imod borgmester Lene Kjelgaard Jensen og kommunalbestyrelsesmedlem Per Skovmose.

Dermed er Niels Jørgen Pedersen medansvarlig. Kampagnen imod Kieldsen – som de øvrige kampagner han må have kendskab til – kører altså med hans velsignelse. Ellers skulle han have stoppet dem. Det har han ikke gjort, og det kunne han gøre som borgmesterkandidat og gruppeformand. Men hans ”wingman” – Peter Larsen – har frit spil. Og har Niels Jørgen Pedersen ikke vidst, at det er foregået, har han ingen styring over sit parti.

Radio Limfjord og Christian Kieldsen har i næsten et år forsøgt at få et møde i stand mellem Niels Jørgen Pedersen (som gruppeformand) og redaktøren. For at få renset luften, lagt en plan for at komme videre. Men uden held. Ingen kontakt. Venstre ønsker dialog og samarbejde, lyder mantraet i valgkampen lige nu. (forts.)

Læs den forhenværende redaktørs egen redegørelse for baggrunden for hele affæren her.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.