Verdens største ægforbruger dropper burhøns

Burhøns_nej

Verdens største fødevareproducent målt på salg, Nestlé, har meddelt, at æg fra burhøns ikke vil indgå i produktionen af varer til det amerikanske marked fra 2020.

Det skriver Wall Street Journal, 22. december 2015.

Beslutningen kommer, efter at dyrerettighedsforkæmpere og forbrugere i stigende grad har vendt projektørlyset mod den amerikanske æggeindustri, som hovedsageligt producerer buræg.

“Vores produkter opbevares i køleskabe og køkkener hos socialt bevidste forbrugere over hele USA, og vi deler deres tro på vigtigheden af ansvarligt fremskaffede råvarer,” siger Paul Grimwood, der er topchef i Nestlé USA, i en pressemeddelelse.

Nestlé1

Nestlé er verdens største producent af mad- og drikkevarer målt på omsætning. Selskabet blev grundlagt af Henri Nestlé i 1866 og har sit hovedkontor i Vevey i Schweiz.

Nestlé bruger omkring 10 mio. kilo æg hvert år.

McDonald’s i Nordamerika har også besluttet at droppe buræg over det kommende tiår. Da fastfoodkæden køber to mia. æg om året, vil beslutningen få stor indflydelse på hele den nordamerikanske ægindustri.

Det samme har Taco Bell meddelt. Restaurant-kæden udtaler, at dens 6000 restauranter vil have skiftet til burfri æg ved udgangen af 2016.

 

 

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.