Burhøns_nej

Verdens største fødevareproducent målt på salg, Nestlé, har meddelt, at æg fra burhøns ikke vil indgå i produktionen af varer til det amerikanske marked fra 2020.

Det skriver Wall Street Journal, 22. december 2015.

Beslutningen kommer, efter at dyrerettighedsforkæmpere og forbrugere i stigende grad har vendt projektørlyset mod den amerikanske æggeindustri, som hovedsageligt producerer buræg.

“Vores produkter opbevares i køleskabe og køkkener hos socialt bevidste forbrugere over hele USA, og vi deler deres tro på vigtigheden af ansvarligt fremskaffede råvarer,” siger Paul Grimwood, der er topchef i Nestlé USA, i en pressemeddelelse.

Nestlé1
Nestlé er verdens største producent af mad- og drikkevarer målt på omsætning. Selskabet blev grundlagt af Henri Nestlé i 1866 og har sit hovedkontor i Vevey i Schweiz.

Nestlé bruger omkring 10 mio. kilo æg hvert år.

McDonald’s i Nordamerika har også besluttet at droppe buræg over det kommende tiår. Da fastfoodkæden køber to mia. æg om året, vil beslutningen få stor indflydelse på hele den nordamerikanske ægindustri.

Det samme har Taco Bell meddelt. Restaurant-kæden udtaler, at dens 6000 restauranter vil have skiftet til burfri æg ved udgangen af 2016.

 

 

 

Comments are closed.