OekologiskLandsforeningAgroindustriens talsmænd på Axelborg forsømmer sjældent at understrege, at de udelukkende producerer de varer, forbrugerne forlanger. Imidlertid er der meget, der tyder på, at det er den rene gang reklamegas.

En ny undersøgelse, som A&B analyse har lavet for Økologisk Landsforening, viser, at 93,4 procent af danskerne synes, at alle køer skal ud på græs om sommeren.  Men fakta er, at Axelborg kun kan levere 16 procent græssende køer – og antallet bliver mindre og mindre for hvert år, der går.

– Når man ser de økologiske køer springe og danse af begejstring over at blive lukket ud i det fri til Økodag, kan man ikke være i tvivl om, at det er det mest naturlige for dem. Som forbruger kan man være med til at slippe køerne fri ved at vælge økologisk mælk, når man handler, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

I undersøgelsen svarer næsten fire ud af fem, at det er “vigtigt” eller “meget vigtigt” for dem, at den mælk, de køber, kommer fra køer, der har været på græs om sommeren.

Omkring 16 procent af de ikke-økologiske køer kommer i dag på græs, mens det er alle de økologiske køer, der skal på græs fra midt i april til 1. november.

Comments are closed.