De “vilde” heste er det helt store trækplaster i Bøtø-skoven. Foto: fra rapporten

Bøtøskoven har i 2020 sat ny rekord med 55.000 besøgende. Mange kommer fra hovedstadsområdet og Tyskland. De var begejstrede for skoven og ikke mindst de vilde heste. Samme begejstring vil formentlig omfavne de kommende 15 naturnationalparker, hvis de også udvikles lokalt som turistattraktioner

NATUR – 55.000 har i 2020 besøgt Bøtøskoven på Sydfalster, og det er en stigning på 10.000 besøgende sammenlignet med de forrige år. En rapport blev offentliggjort i januar i år, og den viser, at de besøgende lægger vægt på, at besøge en skov som fremstår på naturens præmisser, og at de får adgang til et unikt sted med mange sjældne dyr og planter.

»Det er meget positivt, at så mange besøgende har taget turen til Bøtøskoven. Netop det, at skoven fungerer på naturens præmisser er unikt og giver nogle helt nye naturoplevelser, som mange gerne vil opleve«, fortæller Martin Lohse, udvalgsformand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune.

»Vi er i fuld gang med at styrke destinationen Sydfalster og de positive tilkendegivelser, som rapporten indeholder, viser at vi allerede nu er godt på vej«, siger han.

Hver tredje kommer fra hovedstadsområdet

Ifølge rapporten kommer 32 procent af gæsterne fra København og omegn og 20 procent kommer fra Tyskland. Trods Covid-19 har turistsæsonen været god på Lolland-Falster.

Siden 2017, hvor Den Danske Naturfond købte Bøtøskoven, har Guldborgsund Kommune været hovedaktør i et naturgenopretningsprojekt, der skal højne biodiversiteten i skoven. Det sker blandt andet med naturpleje med vilde heste og græssende kvæg.

»Vi kan se i rapporten, at især de vilde heste er trækplaster for rigtigt mange besøgende. Det glæder mig, at hestene på den måde både kan gavne naturen og samtidig tiltrække turister til vores kommune. Det er et stort og spændende projekt, der er i gang i skoven. Blandt andet er der allerede nu registreret 40 forskellige arter sommerfugle«, siger udvalgsformand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen.

Sydfalster skal udvikles

Læs selv rapporten.

I rapporten indgår forslag til, hvordan Bøtøskoven kan udvikles, for at blive en endnu mere attraktiv turistdestination. Eksempelvis ved at skabe overdækkede opholdsområder, hvor gæsterne kan læse beskrivelser af områdets natur- og kulturhistorie, og hvor man kan spise madpakken og etablere en solnedgangsplads.

»Vi har fokus på at udvikle hele Sydfalster som én turistdestination fra Marielyst til Gedser, og i det arbejde tager vi de her gode idéer med, som er kommet fra de besøgende. Det er vigtigt, at vi bruger de her store attraktioner til at styrke hele området«, mener Martin Lohse.

Bannerfoto: fra rapporten

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Kommentarer

  1. Peter Henriksen

    55000 besøgende og gerne flere og gerne den samme udvikling i kommende naturnationalparker? Så bliver det vist hurtigt hurtigt slut med fri, vild natur med en stigende biodiversitet. Naturen vil jo blive trampet ned af platfodede turister og slidt op lynhurtigt for at man kan se et par heste i en skov. Vanvittigt projekt og en vanvittig fejlagtig tankegang om naturnationalparker.
    Falstring

  2. Klaus Flemløse

    Jeg vil gøre opmærksom på at rapporten bygger på interview med 92 danske og 21 tyske besøgende. Sædvanligvis skal der over 1000 personer med før resultaterne er pålidelige. Den anvendte interviewteknik giver også anledning til tvivl. Det er lidt sygt, at slå det op som 55000 turister syn på Bøtø-skovene når det kun bygger på 113 personer.

    Jeg kan ikke se, hvorledes man er kommet frem til 55000 besøgende. Hvis der er 55000 besøgende i feriemåneden, bliver det til i snit til 1800 besøgende pr. dag på stierne i Bøtø-skoven. Det er der næppe plads til ej heller til parkering.

Skriv en kommentar