Vores fødevaresystem er ansvarlig for op til 80 procent af verdens tab af biodiversitet og en tredjedel af alle CO2-udledninger. Samtidig er 800 millioner mennesker underernærede og 2 milliarder overvægtige.

I ’10 Billion Mouths’ stiller professor Katherine Richardson ét spørgsmål til danske iværksættere, hollandske forskere, costaricanske embedsmænd og nigerianske landmænd: hvordan mætter vi 10 milliarder munde uden at ødelægge planeten?

Se traileren her.

Bannerbillede: klip fra traileren.

One Comment

  1. Erik Bresler

    Måske er der en løsning på vej idet ministeriet for Fødevare, Landbrug og Fiskeri præsentere en ny handlingsplan for et sammenrend benævnt som “fødevareklyngen” og dens eksport til de globale markeder.
    Hvorvidt initiativet udspringer fra konventionelt landbrugs ualmindeligt kratfulde hær af Christiansborg lobbyister, eller om regeringen virkelig vil begrænse den solidt subventionerede og lige så solidt klimaskadende produktion af fødevare der ved det indtil dags dato tilskyndede overforbrug er skyld i overvægt, diabetes, hjerte kar sygdomme, forhøjet blodtryk og cancer, til en anslået ekstra sundhedsudgift i DK på langt over 10 mia, eller om regeringen mod forventning – for første gang? – trodser lobbyen og sætter klima, miljø, biodiversitet og befolkningens sundhed og velbefindende over bistandshjælp til produktion og eksport, det vil blive afsløret fredag d. 9. september kl. 9.00 til 10.45 på Carlsberg Museum Valby Langgade 1. 2500 København. Dog kun for indbudte.

Skriv en kommentar