Ingen dyr blev reddet ud under kæmpebranden.

Omkring 20.000 grise er døde i en brand på en industrigård nær landsbyen Erichem i Gelderland, hvilket er den anden store gårdbrand i juli måned i år. Det skriver DutchNews.nl 28. juli 2017.

Branden brød ud i de fire to-etagers stalde, hvor grisene var opbevaret, og det lykkedes ikke brandmænd at redde nogen dyr, meddeler nyhedsbureauet ANP. Tidligere i juli døde næsten 80.000 høns i en anden gårdbrand.

Videoklip fra branden.

200.000 døde industridyr i år

Dyrevelfærdsgruppen Wakker Dier siger, at aldrig før er så mange grise døde i en enkelt brand. Organisationen noterer løbende antallet af dødsfald ved brande i industrilandbrug, og det viser, at næsten 200.000 dyr er døde i år allerede. Det betyder, at 2017 sandsynligvis vil blive det værste år for industrilandsbrugsbrande siden 2011, hvor 319.000 grise og høns blev dræbt.

Selvom man i 2014 introducerede højere sikkerhedsstandarder, er mange ældre lader stadig meget farlige, siger organisationen. Desuden behøver nye stalde ikke have ordentlige sprinklersystemer eller røgalarmer.

Politi afspærrede området. Videoklip fra branden.

Nej til bedre brandsikring

Det hollandske dyrevenlige parti PvdD stillede et forslag til parlamentet i begyndelsen af juli, der kræver bedre brandsikkerhed hos industrigårdene, men det fik ikke nok støtte. De tre kristne partier og to liberale partier (D66 og VVD) stemte imod.

Esther Ouwehand, PvdD.

PvdD parlamentarikeren Esther Ouwehand sagde, at hendes parti atter vil forsøge at skabe forbedringer i lovgivningen på industrilandbrugsområdet efter sommerferien.

Opdatering: 31.7.2017: Det har vist sig, at ejeren af ovenstående gård, svineproducent Adriaan Straathof, tidligere er blevet forbudt at holde grise i Tyskland, pga. de dårlige forhold han holdt grisene under, og han har fået adskillige bøder i Holland.

Straathof menes også at eje flere grisefarme i Ungarn. Ifølge nyhedsmediet NRC er han den største grisebonde i Europa.

Lokale har også i flere år klaget over lugten fra gården.

Oversættelse og bearbejdning: Addie Hansen.

Comments are closed.