Tyrkiet står til et fald i BNP på ni procent, hvis krisen i turistindustrien  fortsætter. Foto: Unsplash

Ifølge en ny FN-rapport vil Covid-19 koste den globale økonomi så meget som $ 4 billioner i 2020 og 2021 på grund af sammenbruddet i international turisme. De anslåede tab er forårsaget af pandemiens direkte indvirkning på turismen samt dens følgevirkninger på andre sektorer. Dette fald i internationale turister førte til et tab på 2,4 billioner dollars i 2020, og et lignende tal er på bordet for 2021, hvor den globale bedring i vid udstrækning er afhængig af Covid-19-vaccineringen.

Det skriver Niall McCarthy for statista.com den 30. juni 2021.

Mens tingene forbedres i mange udviklede lande, er billedet fortsat dystert i udviklingslandene på grund af ulighed i adgang til vaccinerne. Mens industrien nu forventes at komme hurtigere op i lande med høje vaccinationsrater såsom Vesteuropa og USA, forventer eksperter ikke at vende tilbage til turismen, som præ-Covid-19 før i 2023 eller senere.

Rapporten bruger tre mulige scenarier for sine 2021-tab estimater, der involverer forskellige fald i turismeankomster og varierende vaccinationsrater. Under det mest alvorlige scenarie, der involverer et fald på 75 procent i ankomster af turister, ville der være yderligere 2,4 billioner dollars tab i 2021, et resultat, der ville vise sig ødelæggende for mange lande, især Tyrkiet, hvor turismen tegner sig for fem procent af BNP.

I rapporten hedder det, at Tyrkiet vil se et fald på 33 milliarder dollars i turismeefterspørgslen under et ”værst tænkeligt scenarie” med tab i detailsektorer såsom mad, drikkevarer, detailhandel, kommunikation og transport, hvilket fører til et fald i produktionen på 93 milliarder dollars, hvilket er tre gange det indledende chok. Det ville føre til et reelt BNP-tab på ni procent, selvom det delvist ville blive opvejet af finanspolitiske stimuleringsforanstaltninger. Ecuador og Sydafrika er også blandt de lande, der sandsynligvis vil blive hårdest ramt i rapporten, hvor de vil lide under en reel BNP-sammentrækning på henholdsvis ni procent og otte procent under det mest alvorlige scenario.

Visited 3 times, 3 visit(s) today

Kommentarer

 1. Jeg synes det er positivt miljøet og naturen, hvis Corona-pandemien har medført, at folk er stoppet med, at flyve den halve jordklode rundt, for at holde en uges ferie.

 2. Steen Ole Rasmussen

  Folk i hamsterhjulet kæmper deres heroiske kamp for at blive sin egen lykkes smed. En af de investeringer, som de kaster deres hårdt tjente penge efter, er turistindustrien med dens allestedsnærværende homogene/indifferente kultur! Ikke engang det, kan de rigtigt lykkes med lige nu.

  Jeg synes det er synd for de mange, at de ikke kan komme op i sædvanlig højde sammen med deres ligesindede, stige op og falde ned langt væk hjemme fra, uden egentlig at skifte kultur eller forudsætning for at opleve noget sådan særligt autentisk, fordi de med deres charterkultur er en del af samme kultur, ligegyldigt hvor i verden de lander og hvilken pris den belastede klode betaler for øvelsen.

  Det er så synd så synd for dem, at de mangler fantasi og integritet i forhold til det at forstå de gigantiske udfordringer, som arten, dem selv, udgør for det livsgrundlag, de har fuld fart på at smadre med deres evindelige bidrag til økonomien, industrien, deres fattige kultur og mål for værdi; penge!

  Det er altså synd for menneskene.

  Jeg vil så gerne hjælpe: http://arbejdsforskning.dk/ugenskommentar.php

  Men det eneste, som jeg får at vide, er, at jeg er imod udviklingen!

Skriv en kommentar