Bayer vil gennemtvinge EU-accept af bidød

Kemigiganten Bayer har netop sagsøgt Europakommissionen med krav om at få omstødt et forbud mod pesticider, der dræber millioner af bier i hele verden. En enorm offentlig protest pressede dette skelsættende forbud igennem kommissionen for nogle måneder siden, men Bayer og Syngenta, to af verdens største kemivirksomheder, hævder, at forbuddet er “uberettiget” og “ude af proportioner.”

Der hævdes at være klare videnskabelige beviser for, at neonicotinoider fra bl.a. de to kemikoncerner står bag de seneste års massive bidød på globalt plan. Forskere og NGO’er mener, at bidøden vil true hele økosystemer og landbrugsproduktionen i mange lande.

Kampagneorganisationen ”Sum of Us” opfordrer alle, der sætter pris på naturen og miljøet til at fortælle Bayer, at vi ikke længere vil tolerere, at kemiproducenterne sigter mere mod økonomisk overskud end økosystemernes overlevelse. Lykkes det at tvinge Europakomissionen til underkastelse, vil det betyde en katastrofe for bierne.

Underskriv kravet til Bayer og Syngenta om at droppe deres retssager om bidøden nu!

 

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.