Professor Stiig Markager er af Retten i Hillerød blevet frikendt i en opsigtsvækkende injuriesag.

Lobbyorganisationen Bæredygtigt Landbrug havde lagt sag an, fordi Stiig Markager i 2019 skrev et debatindlæg om, at der blev udledt mere kvælstof i havet end angivet i de officielle tal.

Det mente Bæredygtigt Landbrug var både ærekrænkende og ukorrekt. Retten var uenig, fordi påstanden var baseret på en forskningsanalyse, og at den var fremsat i den offentlige debat som en “berettiget varetagelse af en væsentlig samfundsmæssig interesse”.

Påstanden var heller ikke møntet på Bæredygtigt Landbrug eller dens medlemmer og derfor ‘ikke egnet til at krænke nogens ære’, lyder det i dommen.

Det fremgår ikke af de første nyhedstelegrammer, om Bæredygtigt Landbrug er blevet pålagt at betale Markagers advokatudgifter samt en erstatning for chikane og uretmæssige beskyldninger.

Bæredygtigt Landbrug måtte erkende: Markager kan have ret i, at kvælstofforurening er stegetI

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Kommentarer

 1. Kirsten Olrik

  DET var godt!!! Ellers havde jeg også mistet tilliden til retssystemet.

 2. Torben Aagesen

  Så godt, håber de tager ved lære af det – altså BL

 3. Klaus Flemløse

  Bl har true en række embedsmænd , der har afgjort sager , hvor landmænd har været involveret.

  BL mister troværdighed.

 4. Boj Bro

  Husk nu, at BI altid og allerførst har sine egne medlemmer og interessenter i tankerne, når den kommer med sine anklager og påstande. I denne sag har BI scoret masser af points blandt medlemmerne og ligesindede pga dens aggressive og kontante facon. Der er i den grad sået tvivl blandt mange landmænd hvad angår forskeres troværdighed og objektivitet, så dommen i dag flytter næppe mange positioner i det miljø. Og jeg gætter på, at BI ved næst givne lejlighed vil fare frem med samme bål og brand og grundløshed, for det er foreningens eksistensberettigelse. Lad os bare være glade ved dommen, men fronterne er de samme som siden BI’s fremkomst – og ja, endnu længere tilbage.

 5. Kjeld Hansen

  Skarp analyse, Boj – har du også et bud på, hvordan vi får “vaccineret” politikerne mod at fortsætte deres leflen for disse mennesker, jvf. denne artikel: https://gylle.dk/soenderjysk-landboforening-forfalskede-foedevareministerens-nytaarstale/ ?

 6. Vi kan glæde os over, at Bæredygtigt Landbrug er blevet pålagt at betale Markagers advokatudgifter samt en erstatning for chikane og uretmæssige beskyldninger.

  Og jeg håber squ, at det bliver en erstatning i en størrelsesorden, som de kan forstå i Bæredygtigt Landbrug.

 7. Kjeld Hansen

  Hvor har du det fra, at de skal betale både erstatning for tort og advokatudgifter?

 8. Boj Bri

  Hvordan undgår vi politikernes leflen for landbruget, spørger Kjeld. Når det handler om Venstre så næppe nogensinde for alvor. For Socialdemokraternes vedkommende, så kun på baggrund af et pres fra egne vælgere og eget bagland. Socialdemokratiet frygter lige nu mere end noget andet at blive for grønt. Den smukke tanke er, at landbruget selv indser, der skal et radikalt skift til i produktionen og arealanvendelsen, hvis det skal have en anstændig og måske også levedygtig fremtid. Jeg ved ikke, hvor anfægtet landbruget f.eks. er af den aktuelle coronaepidemi + alt det andet der igen og igen banker på døren, eller løber snuden mod hegnet, men mon ikke der sidder rigtig mange rundt om i erhvervet og drømmer om en anden retning for erhvervet? Vær i øvrigt opmærksom på, at det i uanstændig høj grad har været og er EU, der skubber landbruget i en mindre miljøbelastende retning – og suverænt EU der har holdt fanen højt på naturområdet.

  • Jan Stampe Nielsen

   Ja desværre Boj Bri. Hvis Danmark havde haft en miljøminister, Fødevareminister og Klimaminister, kunne vi nok selv have skubbet lidt i den rigtige retning. Men desværre synes dette ikke at være tilfældet.

Skriv en kommentar