Mens få erhverv er blevet skånet for virkningen af ​​COVID-19-pandemien, er endnu færre blevet hårdere ramt end turistsektoren. Og selv om det ikke er muligt at måle det fulde omfang af tilbageslaget, der er forårsaget af COVID-19, har Verdens turistorganisation (UNWTO) offentliggjort et skøn over, hvordan pandemien vil påvirke internationale turistankomster i 2020 under tre forskellige scenarier.

Det skriver Felix Richter 22. maj 2020 for statista.com.

Pandemiens indvirkning på turistindustrien vurderes at være ødelæggende, selv under den mest optimistiske af de tre scenarier. Forudsat, at grænserne åbnes og den gradvise ophævelse af rejsebegrænsninger begynder i starten af ​​juli, forventer UNWTO, at internationale turistankomster falder med 58 procent til 610 millioner i år. Det ville sætte den globale rejsebranche tilbage til 1998, hvor antallet af internationale rejsende sidst var så lavt.

Pandemien har allerede haft katastrofale følger for en lang række luftfartselskaber over hele verden. Foto: Wikimedia

Det kan dog blive værre, hvis rejsebegrænsninger forbliver på plads indtil senere på året. Hvis man antager, at de først er ophævet så sent som i december, vurderer UNWTO, at internationale turistankomster falder så lavt som til 320 millioner, et niveau, der sidst blev set i midten af ​​1980’erne og sandsynligvis vil koste industrien mere end en trillion US dollars

Før coronavirusudbruddet havde den globale turistindustri oplevet næsten uafbrudt vækst i årtier. Siden 1980 er antallet af internationale ankomster steget fra 277 millioner til næsten 1,5 milliarder i 2019. Som det fremgår af figuren, faldt turistantallet kun to gange i de sidste to årtier: i 2003, da SARS-udbruddet førte til et fald på 0,4 procent i ankomsterne, og i 2009, da den globale finanskrise medførte et fald på 4 procent i den internationale rejseaktivitet.

One Comment

  1. Pingback: Krydstogtsindustrien sejler i urolige farvande | Gylle.dk

Skriv en kommentar