COVID-19 tilføjer global turisme et knusende slag i 2020

Mens få erhverv er blevet skånet for virkningen af ​​COVID-19-pandemien, er endnu færre blevet hårdere ramt end turistsektoren. Og selv om det ikke er muligt at måle det fulde omfang af tilbageslaget, der er forårsaget af COVID-19, har Verdens turistorganisation (UNWTO) offentliggjort et skøn over, hvordan pandemien vil påvirke internationale turistankomster i 2020 under tre forskellige scenarier.

Det skriver Felix Richter 22. maj 2020 for statista.com.

Pandemiens indvirkning på turistindustrien vurderes at være ødelæggende, selv under den mest optimistiske af de tre scenarier. Forudsat, at grænserne åbnes og den gradvise ophævelse af rejsebegrænsninger begynder i starten af ​​juli, forventer UNWTO, at internationale turistankomster falder med 58 procent til 610 millioner i år. Det ville sætte den globale rejsebranche tilbage til 1998, hvor antallet af internationale rejsende sidst var så lavt.

Pandemien har allerede haft katastrofale følger for en lang række luftfartselskaber over hele verden. Foto: Wikimedia

Det kan dog blive værre, hvis rejsebegrænsninger forbliver på plads indtil senere på året. Hvis man antager, at de først er ophævet så sent som i december, vurderer UNWTO, at internationale turistankomster falder så lavt som til 320 millioner, et niveau, der sidst blev set i midten af ​​1980’erne og sandsynligvis vil koste industrien mere end en trillion US dollars

Før coronavirusudbruddet havde den globale turistindustri oplevet næsten uafbrudt vækst i årtier. Siden 1980 er antallet af internationale ankomster steget fra 277 millioner til næsten 1,5 milliarder i 2019. Som det fremgår af figuren, faldt turistantallet kun to gange i de sidste to årtier: i 2003, da SARS-udbruddet førte til et fald på 0,4 procent i ankomsterne, og i 2009, da den globale finanskrise medførte et fald på 4 procent i den internationale rejseaktivitet.

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.