Krydstogtarrangøren Princess Cruises præsenterer Diamond Princess med disse ord: ”Diamond Princess et luksuriøst rejsemål i sig selv. Vågn hver morgen med forventningens glæde til nye horisonter. Nyd udsigten fra en af vores cirka 750 luksuskahytter med balkon. Forkæl dig selv med en varm stenmassage i den berømte Lotus Spa, nyd udsøgte retter i en formel eller afslappet atmosfære, og gør dit krydstogt til en uforglemmelig oplevelse.”

Få brancher er blevet hårdere ramt af coronavirus-pandemien end krydstogtsektoren. På grund af det enorme udbrud ombord på Diamond Princess blev industrien negativt forbundet med pandemien fra starten, og det store antal skibe, der rapporterer positive tilfælde om bord, har ført til, at industrikritikere kalder krydstogtskibe for “flydende petriskåle”, hvilket måske er lidt hårdt.

Det skriver Felix Richter, 11. august 2020, på statista.com.

Felix Richter, statista.com

Som ved alle massemøder i trange rum, er det simpelthen ikke en god ide at anbringe tusinder af passagerer på et krydstogtskib midt under en pandemi, hvilket er grunden til, at de fleste krydstogtskibe har suspenderet sejladsen for tiden. Med foranstaltninger som nedsat passagerkapacitet, social afstand og strenge regler for hygiejne var den norske Hurtigruten Line den første til at genoptage krydstogter i midten af ​​juni, kun for at lande i centrum af alles opmærksomhed efter mindst 40 passagerer og besætningsmedlemmer om bord på MS Roald Amundsen testede positivt for COVID-19 i sidste uge.

Som det fremgår af nedenstående diagram, er cruise line-indtægterne praktisk taget forsvundet i andet kvartal af 2020, hvor hver af de tre største operatører oplevede at se salget falde med mindst 85 procent i de tre måneder, der sluttede 30. juni (31. maj for Carnival). Ser man på de første seks måneder af 2020, står alle tre af industriens sværvægtere over for tab på milliarder af dollars, hvilket stiller spørgsmålet, om og hvornår industrien kan komme sig efter at have ramt dette virusskabte isbjerg.

Læs også:

Skriv en kommentar