Signe_roundup_langseaaen
Selv de omstridte randzoner får en gang RoundUp, uden at nogen myndighed griber ind.

RoundUp skal forbydes. Så klart er budskabet fra en gruppe borgere, der har taget initiativ til kampagnen RoundUp Stop! Vandværker og miljøorganisationer kører i øjeblikket kampagner mod brug af Roundup, og nu har en ny gruppe også meldt sig på banen. Det skriver landsforeningen Praktisk Økologi i en pressemeddelelse 6. juli 2015.

“Der er taget flere tiltag rundt om i andre europæiske lande for at begrænse brugen af RoundUp, og det er på tide, at politikerne i Danmark også tager en bæredygtig beslutning. Vi vil simpelthen have forbudt RoundUp og andre glyphosat-holdige ukrudsmidler,” udtaler Signe Voltelen, der er en af initiativtagerne til borgerkampagnen. ”Det er helt almindelige danskere, der siger fra nu. Vi vil ikke have gift i vores drikkevand og i vores børn. Vi vil have forbudt giften i landets haver.”

Sammen med Tanja Ærtebjerg og Thomas Lygum Sidelmann har Signe Voltelen startet en underskriftsindsamling, der på under et døgn allerede har samlet 1000 underskrifter, og kampagnen spreder sig på Facebook. Underskrifterne er vigtige, påpeger Signe.

signe-voltelen_0307--e1419715032244
For mere information om kampagnen, kontakt Signe Voltelen: 2714 1102.

”Det er en måde at råbe beslutningstagerne op og påvirke lovgivningen. Det her er borgernes opråb. Vi skal stå sammen og kræve, at der sker noget. Forhandlerne skal fjerne RoundUp fra butikshylderne, og politikerne skal tage affære. Lige nu er et godt tidspunkt for at der skal ske noget. I mange år har der været mistanke om at RoundUp som bruges i haver og fødevareproduktion er til fare vores sundhed. Nu er det slået fast af WHO. Det aktive stof i RoundUp, glyphosat, er kræftfremkaldende. Samtidig er der kommet så meget fokus på hvor skadeligt giften er for jorden. Det er ikke for sent at handle, selvom der allerede er sket mange skader på natur og mennesker, og det faktum at glyphosat ophobes i jorden i lang tid,” forklarer hun og fortæller, at kampagnen har flere faser, hvor første del af at få fjernet RoundUp i butikkerne.

”Arbejdstilsynet har sat giftstoffet på listen over farlige stoffer i arbejdsmiljø. Der er altså tale om at RoundUp udgør en sundhedsrisiko. Haveejere tænker ikke over at når de sprøjter i haven risikerer de at komme i kontakt med giften, enten ved berøring eller gennem de fine partikler, der spredes fra sprøjten. Børn, hunde, katte, kaniner og andre, der bruger haven bagefter, kan også få en dosis. RoundUp bør ikke sælges til privatpersoner. Coop holdt op med at sælge RoundUp sidste år, og andre forhandlere bør følge med. Vi håber, at vi med kampagnen kan vise politikere og forhandlere, at vi er mange danskere, der ikke ønsker RoundUp i haver, naturen og i vores børn.”

I første omgang vil de tre initiativtagere skabe opmærksomhed med underskriftsindsamlingen og vise beslutningstagerne, at danskerne ønsker en ændring af loven.

Kampagnen kan følges på www.roundupstop.dk

 

Visited 22 times, 20 visit(s) today

Comments are closed.