Efter en periode, hvor mange lande kunne lette begrænsningerne og genåbne grænser og virksomheder i lyset af faldende smittetilfælde, står verden nu over for det, der ofte omtales som den anden bølge af COVID-19-pandemien. Den udvikler sig voldsomt.

Det skriver Felix Richter, 19. oktober 2020, hos statista.com.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, ramte antallet af daglige nye smittetilfælde et nyt højdepunkt på 394.501 den 17. oktober, hvor gennemsnittet for syv dage hurtigt nærmer sig 350.000. Mens det høje antal nye tilfælde til dels skyldes en stejl stigning i testningen sammenlignet med for et par måneder siden, kan den seneste stigning i nye infektioner med Europa i spidsen ikke tilskrives testning alene.

Indtil den 18. oktober har mere end 40 millioner mennesker været ramt af COVID-19 på verdensplan, hvilket resulterede i mere end 1,1 millioner dødsfald. Som det nedenstående diagram viser, steg antallet af nye smittetilfælde globalt i de seneste uger efter at have været jævnt i løbet af sommeren.

Milliardærernes rigdomme vokser også under pandemien

Ifølge en ny rapport fra den schweiziske bank UBS er de samlede formuer for milliardærer over hele verden steget på trods af coronaviruspandemien.

Pandemien har vist sig at være en accelerator for fremgang for milliardærer og deres virksomheder, ifølge forfatterne, der ser teknologiske milliardærer og dem, der er klar til at investere deres formuer i den digitale tidsalder, som vinderne af verdens nuværende rigdomme.

Det skriver Katharina Buchholz, 8. oktober 2020, for statista.com.

USA og Kina oplevede de største absolutte formueforøgelser for milliardærer mellem midten af ​​2019 og midten af ​​2020 med henholdsvis 660 milliarder dollars og 490 milliarder dollars til de riges rigdom. De højeste procentvise stigninger blev registreret i Frankrig (+47 procent), Kina (+41 procent) og Brasilien (+38 procent).

Milliardærernes formue steg med 27 procent til 10,2 billioner dollars mellem begyndelsen af ​​april og indtil slutningen af ​​juli i år alene. Tech-milliardærernes rigdomme steg med næsten 42 procent – eller 529 milliarder dollars – til 1,8 billioner dollars i samme tidsramme, mens industrivirksomhedernes rigdom steg med 44 procent til 921 milliarder dollars, og milliardærer, der handlede med forbrugsvarer og detailhandel, kunne udvide deres formue med 478 $ milliarder (op med 26 procent) til 2,3 billioner dollars.

USA og Kina oplevede de største absolutte formueforøgelser for milliardærer mellem midten af ​​2019 og midten af ​​2020 med henholdsvis 660 milliarder dollars og 490 milliarder dollars til de riges rigdom.
Visited 3 times, 2 visit(s) today

One Comment

 1. Ude i naturen er det tilsyneladende en helt normal biologisk mekanisme, at hvis populationen af en given art er blevet så stor, at bestandstætheden når et kritisk punkt, så rammes den pågældende art af en dødelig virus-sygdom, der decimerer bestanden, i vores hjemmelige natur er det bl.a. set med harer og sæler, som har været ramt af sygdomme, der har mere end halveret bestandene.

  Derfor kan det være oplagt at antage, at Corona-virussen kan være naturens våben mod, at der er alt for mange mennesker på jordkloden, og at Covid-19 vil hærge ind til afstanden mellem de enkelte mennesker er blevet så stor, at de ikke smitter hinanden.

  Men vi mennesker er så kloge, at vi et stykke hen ad vejen kan snyde Corona-virusset, for ved at vi holder afstand og intensiverer vores hygiejne, så snyder vi virusset til at tro, at nu er der tyndet så meget ud i bestanden af mennesker, at der ikke længere sker den naturlige spredning af virusset.

  Vi kan også prøve at snyde Corona-virusset ved at udvikle en vaccine, og det vil under alle omtændigheder virke på den korte bane, men der vil sikkert bare ske det, at der dukker nye virusser op, som måske er endnu mere farlige end Corona-virusset.

  Derfor bliver menneskeheden nødt til at nå til den erkendelse, at der bare ikke er plads til 7,8 milliarder mennesker på jordkloden, og at vi skal bruge vores intellekt og sunde fornuft på, at indføre nogle begrænsninger i fødselsraterne. En global et-barns politik kunne være et middel til, at der hen over de kommende 30-50 år kan ske en markant reduktion i antallet af mennesker på jordkloden.

  Og hvis der ikke kan skabes international enighed om, at der fremover skal ske begrænsninger i fødselsraterne, så er det eneste alternativ, at vi kan begrænse globaliseringen, så et virus ikke kan spredes med flypassagerer til hele jordkloden på 24 timer.

Skriv en kommentar