DiCaprio donerer 11,7 mio. kr. til havmiljøet

dicaprio_billede

Leonardo DiCaprio talte 17. juni i det amerikanske udenrigsministerium.

Organisationen Oceans 5, der skaffer filantropiske pengegaver til bevarelse af havmiljøet, meddeler, at Leonardo DiCaprio Foundation har doneret 11,7 mio. kroner (to mio. dollars), der skal bruges til en række havmiljøbevarelsesprojekter. Det skriver EcoWatch, 17. October 2014.

Projekterne omfatter stop for overfiskeri ved at forbedre fiskerikontrollen i Europa, USA og Mellemamerika og ved at oprette marine reservater omkring øerne i Stillehavet og i Arktis. Pengene er også øremærket til beskyttelse af truede hajer og fremme af fredninger i Antarktis.

Skuespilleren Leonardo DiCaprio talte på konferencen Our Ocean 17. juni i år i Udenrigsministeriet i Washington, DC.

“Oceans 5 er en spændende ny platform for bevarelse af havmiljøet”, sagde DiCaprio. “Ved at arbejde sammen med andre filantroper, skaber vi mere intelligente og mere slagkraftige investeringer i fremtiden for vores planet. Den sørgelige sandhed er, at mindre end to procent af vores oceaner er fuldt ud beskyttede. Vi er nødt til at ændre det nu. Min fond støtter Oceans 5-projekter, der direkte forbedrer havmiljøet ved at stoppe overfiskeri og oprette havreservater”.

Læs hele nyheden her og se DiCaprio tale i det amerikanske udenrigsministerium.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.