BrittaRiis
Direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis kræver DR2-udsendelsen trukket tilbage. Foto: DB.

Dyrenes Beskyttelse har indsendt en officiel klage over programmet ’Hele Svineriet’, som DR2 Tema sendte i lørdags. Programmet fokuserede ensidigt på de positive sider af den danske svineproduktion og forbigik de mange alvorlige problemer for dyrevelfærden, der er ved den industrielle svineproduktion. Det fremgår af en pressemeddelelse 20/11.

’Svineproduktionen er meget stor i Danmark, og netop derfor har danskerne også ret til at få det fulde billede af produktionen’, udtaler direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

’Når en udsendelse som denne udsendes af public service-stationen Danmarks Radio, har seerne en naturlig forventning om, at udsendelsen har en vis faglig lødighed, hvilket desværre ikke var tilfældet i lørdagens udsendelse. Derfor har vi bedt Danmarks Radio om at trække udsendelsen tilbage – det vil sige fjerne den fra sin hjemmeside, undlade at genudsende den og ikke mindst melde klart ud til seerne, at ’Hele svineriet’ ikke gav et fyldestgørende indblik i den danske svineproduktion, men derimod var en subjektiv fremstilling af forholdene.’

Comments are closed.