Det er denne mand (th.), der har indledt forfølgelsen af akademikere og embedsfolk, der ikke makker ret og leverer de “fakta”, som han ønsker. Han hedder Flemming Fuglede Jørgensen og driver et større industrielt landbrug i Nordjylland og et slot i Frankrig. Foto: Skærmbillede fra DR2.

Bæredygtigt Landbrug vil give professor mundkurv på. Nu går Akademikerne og Dansk Magisterforening ind i sagen

Hovedorganisationen Akademikerne og Dansk Magisterforening går ind i sagen, som Bæredygtigt Landbrug har anlagt mod professor Stiig Markager, Aarhus Universitet. I sagen hævder Bæredygtigt Landbrug, at Stiig Markager har gjort sig skyldig i ærekrænkelse efter at have udtalt sig kritisk om landbrugets kvælstofudledning.

Det skriver de to foreninger i en fælles pressemeddelelse 9. marts 2020.

Stiig Markager har ytringsfrihed. Desuden har han pligt til at dele sin viden med samfundet. Akademikerne og Dansk Magisterforening er derfor dybt forundrede over Bæredygtigt Landbrugs sagsanlæg.

Lars Qvistgaard

Formand for Akademikerne Lars Qvistgaard udtaler: ”Det er svært at komme i tanke om fortilfælde, hvor en interesseorganisation har skredet ind med sagsanlæg over for forskere, hvis faglige synspunkter ikke passede den. Vi ser fra Akademikernes side med største alvor på sagen.”

Formand for Dansk Magisterforening Camilla Gregersen udtaler, at ”det i højeste grad vil være en glidebane, hvis forskere, der udøver deres faglige ytringsfrihed, skal kunne hives i retten, så domstolene kan give dem mundkurv på.”

Camilla Gregersen

Formand for Akademikernes Udvalg til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde Morten Rosenmeier udtaler: ”Det er vigtigt, at forskere kan deltage i den offentlige debat uden at skulle trækkes i retten af interesseorganisationer. Jeg er meget bekymret over Bæredygtigt Landbrugs adfærd i sagen her.”

Akademikerne og Dansk Magisterforening ser sagen som yderst principiel for alle danske forskere. De har derfor bedt Retten i Hillerød om at blive parter i sagen på Stiig Markagers side. Retten i Hillerød har nu imødekommet anmodningen.

Morten Rosenmeier

For nærmere oplysninger:

Lars Qvistgaard, formand, Akademikerne

T: 21 47 26 86. M: lqv@ac.dk

Camilla Gregersen, formand, Dansk Magisterforening

T: 27 12 92 33. M: cg@dm.dk

Morten Rosenmeier, formand, Udvalget for Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA)

T: 20 34 08 87. M: morten.rosenmeier@jur.ku.dk

Visited 10 times, 1 visit(s) today

Kommentarer

  1. Finn Jørgensen

    JA!
    Det kaldes i daglig tale YTRINGSFRIHED

    Er der mere Bent Ole Funk ikke forstår ;-)

  2. Pingback: Bæredygtigt Landbrug måtte erkende: Markager kan have ret i, at kvælstofforurening er stegetI | Gylle.dk

Skriv en kommentar