Folkeafstemning om forårsjagt på Malta skydes i gang

Malta_HaerfuglSvineri

Billeder af de mange ulovlige nedskydninger af fredede fugle anvendes ganske effektfuldt i “nej”-kampagnen.

“Råb det: Nej til forårsjagt”-valgkampen blev lanceret på Malta 17. janur 2015 af “Kampagnegruppen for afskaffelse af forårsjagten.”

Joe Mangion, en tidligere Birdlife-præsident, udtalte, at dette var et historisk øjeblik for Malta, der gennem de seneste årtier er blevet kritiseret igen og igen for den blodige og ubæredygtige fuglejagt om foråret. De maltesiske borgere selv har længe været utilfredse med situationen, og de er nu gået sammen i et forsøg på at afskaffe forårsjagt til gavn for fugle og natur.

Selve beslutningen kom efter nedskydningen af et antal fredede hvide storke i september 2014. Den kriminelle handling udløste en lavine af protester, som førte til folkeafstemningen.Malta er det eneste EU-land, hvor forårsjagt stadig er tilladt, selvom fuglene er på vej til deres ynglepladser. Folkeafstemningen stiler ikke efter at afskaffe jagt som hobby, men udelukkende at frede forårets fugletræk, så fuglene kan nå deres yngleplads, understregede Joe Mangion.

“Lad os bevare naturen og ikke dræbe dyrene, umiddelbart før de forsøger at yngle… Naturen er smukkere med sangfugle, der synger,  som vi har oplevet det, når jagtsæsonen blev lukket.

“Folk har ret til at nyde naturen om foråret uden at bekymre sig om, de kan blive ramt af en hagl eller jaget bort … Lad dem ikke skræmme os til at stemme nej,” sagde han.

Joe Mangion tilføjede, at folk havde stolet på politikerne, men de har ikke leveret. Nu er tiden kommet for folket til at tale ud, uanset politisk farve. Kampagnen skal tilskynde vælgerne til at komme ud og udøve deres demokratiske ret til at stemme. Afstemningen finder sted 11. april i år.

Alle kan støtte bestræbelserne på at skabe nutidige jagtforhold på Middelhavsøen; læs nærmere her.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.