Malta_HaerfuglSvineri
Billeder af de mange ulovlige nedskydninger af fredede fugle anvendes ganske effektfuldt i “nej”-kampagnen.

“Råb det: Nej til forårsjagt”-valgkampen blev lanceret på Malta 17. janur 2015 af “Kampagnegruppen for afskaffelse af forårsjagten.”

Joe Mangion, en tidligere Birdlife-præsident, udtalte, at dette var et historisk øjeblik for Malta, der gennem de seneste årtier er blevet kritiseret igen og igen for den blodige og ubæredygtige fuglejagt om foråret. De maltesiske borgere selv har længe været utilfredse med situationen, og de er nu gået sammen i et forsøg på at afskaffe forårsjagt til gavn for fugle og natur.

Selve beslutningen kom efter nedskydningen af et antal fredede hvide storke i september 2014. Den kriminelle handling udløste en lavine af protester, som førte til folkeafstemningen.Malta er det eneste EU-land, hvor forårsjagt stadig er tilladt, selvom fuglene er på vej til deres ynglepladser. Folkeafstemningen stiler ikke efter at afskaffe jagt som hobby, men udelukkende at frede forårets fugletræk, så fuglene kan nå deres yngleplads, understregede Joe Mangion.

“Lad os bevare naturen og ikke dræbe dyrene, umiddelbart før de forsøger at yngle… Naturen er smukkere med sangfugle, der synger,  som vi har oplevet det, når jagtsæsonen blev lukket.

“Folk har ret til at nyde naturen om foråret uden at bekymre sig om, de kan blive ramt af en hagl eller jaget bort … Lad dem ikke skræmme os til at stemme nej,” sagde han.

Joe Mangion tilføjede, at folk havde stolet på politikerne, men de har ikke leveret. Nu er tiden kommet for folket til at tale ud, uanset politisk farve. Kampagnen skal tilskynde vælgerne til at komme ud og udøve deres demokratiske ret til at stemme. Afstemningen finder sted 11. april i år.

Alle kan støtte bestræbelserne på at skabe nutidige jagtforhold på Middelhavsøen; læs nærmere her.

Comments are closed.