Anders Bach (tv.) driver til dagligt 300 hektar økologisk planteavl, som fødevareminister Jacob Jensen mener, skal være fremtidens landbrug. Pressefoto fra Landboungdom.

Unge landmænd i positivt møde med fødevareministeren på økologisk jordbrug, der fik “en tro på, at der er en ny generation for dansk landbrug, som gerne vil erhvervet, og udvikle på en stadig mere grøn måde og sætte det gode landmandskab i centrum”

Formand for LandboUngdom, Niels Skovgaard og tidligere hovedbestyrelsesmedlem Anders Bach mødtes 6. februar 2023 med minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Jacob Jensen for at tale unges perspektiv på fremtidens landbrug. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Landboungdom 6.2. 2023.

Mødet fandt sted på familiegården Perlen på Vestsjælland, hvor den 28-årige Anders Bach til dagligt driver 300 hektar økologisk planteavl. På hans marker finder man både soldrevne robotter og GPS-styrede traktorer; for ham er det gode landmandskab og udvikling i tæt synergi.

”Jeg er optaget af, at vi som unge landmænd har muligheder for at udvikle landbruget. Derfor er en af de ting jeg er optaget af, at der er økonomi til at vi kan gøre tingene på den rigtige måde, og fortsætte med det gode landmandskab,” siger Anders Bach.

“Man kan godt mærke på ministeren, at han gerne vil det bedste for landbruget og i hvert fald også os unge. Han vil gerne være med til at sikre, at det bliver nemmere og bedre”

Fødevareminister Jacob Jensen øser af sine egne erfaringer til Niels Skovgaard (i midten) og Anders Bach. Pressefoto fra Landboungdom

Unge landmænd vil tage ansvar og have muligheder for udvikling

Samtale om etableringsmuligheder for næste generation var også et naturligt fokus i mødet med ministeren. For økonomiske muligheder betyder ikke kun etableringsmuligheder, men også muligheder for grøn og bæredygtig udvikling.

”Jeg synes det var et godt og konstruktivt møde, hvor vi kiggede på nogle af de udfordringer, vi står med lige nu i forhold til den omstilling vi skal igennem, og i forhold til generationsskiftespørgsmålet, som er afgørende for os. Vi kiggede også på nogle af de muligheder, der ligger fremadrettet i landbrugserhvervet og der tænker jeg, at der blev taget nogle gode, nuancerede drøftelser om de problemstillinger. Som en del af dialogen om generationsskiftet, som er er nært for mange unge landmænd, diskuterede vi forskellige værktøjer man kunne tage i brug bl.a. fjernelse af tinglysningsafgiften for førstegangsetablerede,” siger Niels Skovgaard.

Også Anders Bach ser positivt på mødet med ministeren, som bidrager til en øget tro på et stærkt og bæredygtigt landbrug.

Pressefoto fra Landboungdom.

”Det var et meget positivt besøg, man kan godt mærke på ministeren, at han gerne vil det bedste for landbruget og i hvert fald også os unge. Han vil gerne være med til at sikre, at det bliver nemmere og bedre, og at vi får mulighederne for at blive ved at kunne gå i den rigtige retning. Det gav faktisk en endnu større tro på fremtiden,” siger Anders Bach

Virkelighedsnær udvikling

”Jeg håber, det her var starten på en fremadrettet god dialog på nogle af de vigtige dagsordner, der kommer. LandboUngdom kan være med til at nuancere nogle af de udfordringer landbruget står over for. Vi er de unges stemme i de spørgsmål, der rejser sig undervejs, og der tænker jeg, at det her møde var et fint første spadestik til at være i tæt dialog,” siger Niels Skovgaard.

”Jeg er meget begejstret for den entusiasme, som der bliver vist fra Anders’ side og LandboUngdoms. Det giver en tro på, at der er en ny generation for dansk landbrug, som gerne vil erhvervet, og udvikle på en stadig mere grøn måde og sætte det gode landmandskab i centrum. Det er sådan set vand på min mølle og den måde jeg arbejder på politisk, at vi skal have effekter, og vi skal have vist at det kan lade sig gøre, og vi skal vise, at det er danske landmænd, som er verdens bedste til at gøre det. Så jeg er meget glad,” udtaler Jacob Jensen, minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Bannerbillede. Der pløjes. Pressefoto fra Landboungdom.

Visited 9 times, 4 visit(s) today

Kommentarer

 1. Jan Stampe Nielsen

  Jamen dog hvor herligt, var min umiddelbare reaktion da jeg så overskriften og indledningen.
  Men ved nærlæsning kan der konstateres, at der intet nyt er under solen. Citat: ”Jeg er optaget af, at vi som unge landmænd har muligheder for at udvikle landbruget. Derfor er en af de ting jeg er optaget af, at der er økonomi til at vi kan gøre tingene på den rigtige måde, og fortsætte med det gode landmandskab,” siger Anders Bach.
  Citat ..At der er økonomi til at gøre tingene på den rigtige måde???
  Jamen det er ret nemt, landmanden skal bare som alle andre selv skaffe økonomien.
  Men, men NEJ: Nye afgiftsfritagelser – her specifikt fjernelse af tinglysningsafgiften. Altså Alt ved det gamle.
  Citat: at vi får mulighederne for at gå i den rigtige retning. Jamen hvem forhindrer dog dette? Mulighederne er der, bare gå i gang (men det skal nok forstås derhen, at mulighederne skal betales af andre)!
  Citat: ,,,,Vi vil sætte det gode landmandsskab i centrum. Citat slut.
  Jeg glæder mig til at se, hvad de 2 unge landmænd forstår ved det gode landmandsskab, andet i de vanlige tomme floromvundne floskler.
  Måske vil redaktøren berige mig og andre ved at følge de unge landmænd tæt i deres arbejde for det gode landmandsskab,
  Lykkes det – kommer jeg og klapper og jeg tager kage med.

 2. Pingback: De mest forkælede | Gylle.dk

Skriv en kommentar