Gravid
Stadig flere må føde MRSA-smittede børn i det svinetunge Nordjylland.

Fagforeningen 3F er forarget over, at der er sket en fordobling i antallet af gravide, der får konstateret svine-MRSA i Nordjylland. Udviklingen er stærkt bekymrende, og indsatsen mod svine-MRSA har været for dårlig, lyder det fra fagforeningen 3F. Det skriver DR.dk, 15. juli 2015.

– Det her handler i høj grad om oplysning og vejledning til, hvordan man skal forholde sig. Og der mener jeg helt sikkert, at branchen kunne have gjort noget mere, siger Vagn Henriksen, forhandlingssekretær hos Den Grønne Gruppe i 3F, der repræsenterer ansatte i landbruget.

vagn_henriksen
Vagn Henriksen, 3F.

Det er primært kvinder, der enten selv arbejder med svin, eller som bor sammen med mænd, der arbejder med svin, der får konstateret MRSA-bakterien. Smittefaren er veldokumenteret og bekræftet af bl.a. Statens Serum Institut, der oplyser, at svine-MRSA kan overføres ved kønslig aktivitet.

Fra 2013 til 2014 steg antallet af gravide i Nordjylland med den smitsomme svinebakterie fra 10 til 19. I år ser det ud til at stige endnu mere. Nu har Folketinget vedtaget en handleplan, men det er tvivlsomt, om den vil få effekt, da svineindustrien har erklæret den ubrugelig.

– Jeg håber i hvert fald, at når den (handleplanen, red.) bliver udmøntet, at vi kan se, at antallet begynder at falde på et tidspunkt, siger Vagn Henriksen.

Comments are closed.