Sådan valgte svineavler Søren Søndergaard at fremstille sig selv, da han forlod Danbred-bestyrelsen i 2020 for at stille op som formand for Landbrug & Fødevarer. Kampagnefoto

Til en journalistisk artikel om sexisme og manglende åbenhed i toppen af dansk landbrug kan vi bruge hjælp fra de af vore læsere, der har et mere intimt kendskab til interne forhold hos lobbyorganisationerne Landbrug & Fødevarer, Bæredygtigt Landbrug og Økologisk Landsforening samt i Arla eller Danish Crown.

En sådan artikel om sexismen i landbrugets hovedorganisationer vil naturligt fokusere bl.a. på Danbred-skandalen, hvor direktøren Thomas Muurman Henriksen gennem flere år jagtede yngre kvindelige ansatte, men endte med at blive fyret.

Sexisme-skandalen kostede direktørposten for Anne Ahrnung, men svineavler Søren Søndergaard red stormen af og beholdt sin formandspost

Det er velkendt, at L&F-formanden Søren Søndergaard sad i Danbred-bestyrelsen i samme periode, og at hans ageren i disse sager ikke var heldig, men det er lykkedes ham at ride stormen af og bevare sin tillidspost.

Vores usædvanlige henvendelse skyldes, at både formanden Søren Søndergaard og pressechef Morten Nielsen hos L&F har mørklagt alle detaljer om skandalen. Trods deres tale om åbenhed nægter de begge at oplyse om noget som helst. De svarer: ”Det ønsker vi ikke at deltage i”.

  • Vi søger derfor hjælp til at klarlægge helt præcist og korrekt, hvad der er foregået, idet vi henviser til offentlighedens legitime nyhedsinteresse og organisationens erklærede målsætning for åbenhed og transparens.
  • Vi ønsker også understrege, at vi har anmodet formand Søren Søndergaard om hans medvirken, men er blevet mødt med total afvisning.
  • Derfor denne henvendelse til en bredere offentlighed, der kunne tælle en hæderlig svineproducent eller to, der ligger inde med den viden, vi eftersøger.

Vi vil gerne have bekræftet, at den nuværende formand for L&F, svineproducent Søren Søndergaard, blev indvalgt som medlem af bestyrelsen for Danbred i 2017, samtidig med at Thomas Muurmann Henriksen (den bortviste sexkrænker) blev forfremmet til direktør. Er dette korrekt?

Vi antager, at Søren Søndergaard deltog i svinekongressen i Herning i efteråret 2019, hvor Thomas Muurmann Henriksen opførte sig grænseoverskridende i sin natlige jagt på en kvindelig ansat, som beskrevet bl.a. af Jyllands-Posten. Vi vil gerne vide, om Søren Søndergaard boede på samme hotel som Thomas Muurmann Henriksen og resten af Danbred-bestyrelsen – og overværede Søndergaard den natlige seance?

Rådden sexkultur råder på Axelborg

Vi finder det også af betydning at få indsigt i, om Søren Søndergaard som bestyrelsesmedlem i Danbred modtog underretninger om Thomas Muurmann Henriksens grænseoverskridende opførsel overfor kvindelige ansatte i virksomheden, og om han som bestyrelsesmedlem i Danbred har forhandlet økonomiske erstatninger for Thomas Muurmann Henriksens sexchikane overfor kvindelige ansatte i virksomheden?

Her afsløres detaljerne i Thomas Muurmanns årelange sexkrænkelser.

Så er der den seneste skandale fra december 2021, hvor Søren Søndergaard som formand for L&F har haft ansvaret for fyringen af finansdirektør Lars Daugaard angiveligt med begrundelsen ”upassende adfærd” overfor ansatte. Er der nogen, der kan be- eller afkræfte, at der har været tale om upassende adfærd med sexistiske overtoner overfor kvindelige ansatte? Landbrug & Fødevarer nægter at oplyse den konkrete baggrund for den drastiske fyring af finansdirektøren. Man ønsker heller ikke at fortælle, hvilke andre ansatte i L&F der er tildelt irettesættelser, advarsler eller lignende for ”upassende adfærd” som resultat af samme advokatundersøgelse, som fældede Daugaard.

Endelig er der pengene. Både Thomas Muurmann Henriksen og Lars Daugaard blev fyret men med en fratrædelsesgodtgørelse. Man kan kun gætte på størrelsen, men sandsynligvis vil den være i millionklassen. For at undgå mytedannelser vil det være bedst for alle parter, om beløbsrammen bliver oplyst, så hvis du ved noget, hører vi gerne nærmere.

Kan du hjælpe, så ring til redaktøren på 26215326 eller send ham en besked via SMS – så kontakter vi dig. Alle henvendelser vil blive behandlet med fuld diskretion.

Bannerfoto: Arla-reklame for nyt mælkeprodukt med smag af vanille, naturel og kakao i 2002.

Visited 5 times, 1 visit(s) today

One Comment

  1. Søren Smidt

    Ja de mænd er nogle sataner. Gud hjælpe os

Skriv en kommentar