Spørgsmålet om hvem, der skal repræsentere Konservative i Varde Byråd nærmer sig en farce. Vælgerformand Jørn S. Pedersen sagde fredag, at bestyrelsen vil af med spidskandidaten. fordi han er negativ overfor landbruget og snakker for meget om MRSA-epidemien. Nu siger næstformand Henry Hansen, at ingen i bestyrelsen er blevet spurgt!

Det skriver JyskeVestkysten 19. februar 2017.

Farcen kort fortalt
Fredag meddelte formand for Den Konservative Vælgerforening i Varde Kommune Jørn S. Pedersen, at et flertal i bestyrelsen ikke ønskede Niels Christiansen på opstillingslisten ved næste valg. Jørn Pedersen påstod, at det var længere tids politiske uoverensstemmelser, der havde ført til, at seks-syv ud af vælgerforeningens bestyrelse på otte mand ikke ønskede Niels Christiansen.

“Han har ingen erhvervsforståelse og så har han ingen respekt for landbruget”, sagde vælgerformanden om partiets hidtidige spidskandidat.

Nu skal det vise sig efter mødet i vælgerforeningens bestyrelse onsdag, hvad der op og ned. Og hvem der er respektivt inde i varmen og ude i kulden. Om det fortsat er Niels Christiansen, eller om det måske er Jørn Pedersen.

Farce med en spiller
Spillet om, hvem der skal repræsenteret de Konservative i Varde Byråd, ligner en farce. Eller måske snarere en tragedie. Om det er det ene eller det andet vil blive fastslået officielt efter møde i den konservative vælgerforenings bestyrelse på onsdag. Foreløbig står det klart, at formand Jørn S. Pedersen handlede på egen hånd, da han fredag ringede til JydskeVestkysten og ekskluderede listens spidskandidat Niels Christiansen fra fremtidig opstilling som konservativ i Varde.

– Der er sket det, at Jørn på egen hånd har lavet de avisartikler, siger den konservative vælgerforenings næstformand, Henry Hansen, og fortsætter:– Der er kun ét bestyrelsesmedlem, jeg ikke har været i kontakt med. Alle andre er lige så undrende som mig. Der er ikke andet at sige, end at ingen andre i bestyrelsen kendte til det.Hvad gør I ved en formand, der melder sådan ud?- Det kan du få at vide efter mødet på onsdag.

Klitplantør Niels Christiansen (K) har siddet i Varde Byråd i knap tolv år. Før da sad han otte år i Blåbjerg kommunalbestyrelse.

Ind i varmen igen
Byrådsgruppen, det vil sige Niels Christiansen, hvis konservative dage i weekenden så ud til at være talte, og kollega Erhardt Jull, der undrende fik beskeden om Niels Christiansens eksklusion mens han var på ferie, holdt møde søndag.

–  Vi er hen over weekenden også blevet orienteret af flere medlemmer af bestyrelsen for vælgerforeningen om, at formand Jørn Pedersen uretmæssigt har udsendt den pressemeddelelse i fredags, hvor beslutningen omtales som en bestyrelsesbeslutning, skriver de to i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen her.

Comments are closed.