K-formand stod alene bag underlødigt angreb på spidskandidat

Spørgsmålet om hvem, der skal repræsentere Konservative i Varde Byråd nærmer sig en farce. Vælgerformand Jørn S. Pedersen sagde fredag, at bestyrelsen vil af med spidskandidaten. fordi han er negativ overfor landbruget og snakker for meget om MRSA-epidemien. Nu siger næstformand Henry Hansen, at ingen i bestyrelsen er blevet spurgt!

Det skriver JyskeVestkysten 19. februar 2017.

Farcen kort fortalt
Fredag meddelte formand for Den Konservative Vælgerforening i Varde Kommune Jørn S. Pedersen, at et flertal i bestyrelsen ikke ønskede Niels Christiansen på opstillingslisten ved næste valg. Jørn Pedersen påstod, at det var længere tids politiske uoverensstemmelser, der havde ført til, at seks-syv ud af vælgerforeningens bestyrelse på otte mand ikke ønskede Niels Christiansen.

“Han har ingen erhvervsforståelse og så har han ingen respekt for landbruget”, sagde vælgerformanden om partiets hidtidige spidskandidat.

Nu skal det vise sig efter mødet i vælgerforeningens bestyrelse onsdag, hvad der op og ned. Og hvem der er respektivt inde i varmen og ude i kulden. Om det fortsat er Niels Christiansen, eller om det måske er Jørn Pedersen.

Farce med en spiller
Spillet om, hvem der skal repræsenteret de Konservative i Varde Byråd, ligner en farce. Eller måske snarere en tragedie. Om det er det ene eller det andet vil blive fastslået officielt efter møde i den konservative vælgerforenings bestyrelse på onsdag. Foreløbig står det klart, at formand Jørn S. Pedersen handlede på egen hånd, da han fredag ringede til JydskeVestkysten og ekskluderede listens spidskandidat Niels Christiansen fra fremtidig opstilling som konservativ i Varde.

– Der er sket det, at Jørn på egen hånd har lavet de avisartikler, siger den konservative vælgerforenings næstformand, Henry Hansen, og fortsætter:– Der er kun ét bestyrelsesmedlem, jeg ikke har været i kontakt med. Alle andre er lige så undrende som mig. Der er ikke andet at sige, end at ingen andre i bestyrelsen kendte til det.Hvad gør I ved en formand, der melder sådan ud?- Det kan du få at vide efter mødet på onsdag.

Klitplantør Niels Christiansen (K) har siddet i Varde Byråd i knap tolv år. Før da sad han otte år i Blåbjerg kommunalbestyrelse.

Ind i varmen igen
Byrådsgruppen, det vil sige Niels Christiansen, hvis konservative dage i weekenden så ud til at være talte, og kollega Erhardt Jull, der undrende fik beskeden om Niels Christiansens eksklusion mens han var på ferie, holdt møde søndag.

–  Vi er hen over weekenden også blevet orienteret af flere medlemmer af bestyrelsen for vælgerforeningen om, at formand Jørn Pedersen uretmæssigt har udsendt den pressemeddelelse i fredags, hvor beslutningen omtales som en bestyrelsesbeslutning, skriver de to i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen her.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.