
Ifølge en omfattende opgørelse fra 2018 kan vi reducere klodens landbrugsareal med 75 procent og CO2-udledningen fra landbruget med 50 procent ved at dyrke korn og grøntsager frem for at avle dyr.
Det skriver Videnskab.dk den 7. juni 2018. Vi gentager med stor fornøjelse indledningen og en henvisning til det vigtige, videnskabelige arbejde.
Når din veganer-ven fortæller dig, at det ville være bedre for miljøet, hvis vi alle sammen gik over til at spise salat og drikke sojamælk, har din ven ikke bare lidt ret – han eller hun har meget ret.
Ny, omfattende opgørelse af klimaomkostningerne ved at producere kød kontra at dyrke grøntsager og korn viser nemlig, at der er svimlende store forskelle i, hvor meget de hver især belaster klimaet.
Red Verden

Lad os for eksemplets skyld antage, at alle mennesker på planeten blev veganere. Det ville betyde, at det globale landbrugsareal kunne reduceres med 75 procent, hvilket svarer til et areal på størrelse med USA, Kina, EU og Australien til sammen!
CO2-udledningen fra landbruget ville tilsvarende falde til det halve af det nuværende niveau.

En af forklaringerne på det store klimaaftryk fra den kødproducerende del af landbruget er, at nogle fødevareproducenter sviner med både pladsen og CO2-udledningen, mens andre er en hel del mere miljøbevidste.
»Fødevareproduktion skaber en gigantisk miljøbyrde, men det er ikke nødvendigvis resultatet af forbrugernes behov. Miljøbyrden kan reduceres signifikant ved at ændre på den måde, hvorpå vi producerer og forbruger fødevarer,« fortæller det nye studies førsteforfatter, ph.d.-studerende Joseph Poore fra Department of Zoology ved Oxford University, i en pressemeddelelse.
Studiet er for nylig offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Science. (forts.)
Læs hele artiklen her.
EU opretholder en enorm animalsk produktion uanset om alle bliver veganere. At 1/3 af maden spildes er tilsyneladende ikke noget problem. Det profitable støttesystem skal reformeres. Eller afskaffes.
Pingback: EU-tilskud skal lokke mere Tulip bacon i børn og de unge | | Gylle.dk