Merrild_mink
Dansk landbrugs førstemand, minkavler Martin Merrild, er blandt de minkfabrikanter, der hidtil har tjent styrtende på de kinesiske opkøberes svindel med told og skat.

Værdien af minkeksporten styrtdykker efter afsløringer af omfattende skattesvindel blandt de kinesiske opkøbere. Prisen på minkskind hos Kopenhagen Fur er i frit fald, og værdien af dansk minkeksport ventes at falde 5,5 mia. kr. i år, hvilket kan medføre, at “landbrugseksporten” for første gang i mange år vil falde.

Den tilsyneladende så succesfulde danske minkeksport er hvirvlet ind i en gigantisk svindelsag for milliarder af kroner i Kina, men til trods for at det drejer sig om skind fra danske minkfabrikker, der er solgt fra Kopenhagen Fur, afviste KF-direktør Torben Nielsen i februar i år enhver aktiv forbindelse til sagen.

Der har været mistanke om udbredt ulovlig import af danske skind til Kina i mange år, oplyser en række kilder fra den kinesiske og danske pelsindustri til Berlingske, og topledelsen hos Kopenhagen Fur bekræfter at have hørt om smuglerierne tidligere.

»Mange af de skind, vi sælger, kommer helt sikkert lovligt ind i Kina, men der er også nogle, som kommer ulovligt ind,« siger Torben Nielsen, der understreger, at Kopenhagen Fur dog aldrig selv har deltaget i smuglingen

 

Comments are closed.