Kina-svindel med minkskind sender DK-eksport på nedtur

Merrild_mink

Dansk landbrugs førstemand, minkavler Martin Merrild, er blandt de minkfabrikanter, der hidtil har tjent styrtende på de kinesiske opkøberes svindel med told og skat.

Værdien af minkeksporten styrtdykker efter afsløringer af omfattende skattesvindel blandt de kinesiske opkøbere. Prisen på minkskind hos Kopenhagen Fur er i frit fald, og værdien af dansk minkeksport ventes at falde 5,5 mia. kr. i år, hvilket kan medføre, at “landbrugseksporten” for første gang i mange år vil falde.

Den tilsyneladende så succesfulde danske minkeksport er hvirvlet ind i en gigantisk svindelsag for milliarder af kroner i Kina, men til trods for at det drejer sig om skind fra danske minkfabrikker, der er solgt fra Kopenhagen Fur, afviste KF-direktør Torben Nielsen i februar i år enhver aktiv forbindelse til sagen.

Der har været mistanke om udbredt ulovlig import af danske skind til Kina i mange år, oplyser en række kilder fra den kinesiske og danske pelsindustri til Berlingske, og topledelsen hos Kopenhagen Fur bekræfter at have hørt om smuglerierne tidligere.

»Mange af de skind, vi sælger, kommer helt sikkert lovligt ind i Kina, men der er også nogle, som kommer ulovligt ind,« siger Torben Nielsen, der understreger, at Kopenhagen Fur dog aldrig selv har deltaget i smuglingen

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.