Danmark ramt af kød-skandale – flere politianmeldt

For to måneder siden kunne Ekstra Bladet beskrive, hvordan tusindvis af danskere blev fuppet, da de købte Claus Meyers nytårsmenuer med oksemørbrad fra Himmerland.

For i virkeligheden var kødet tvivlsomt og importeret fra Sydamerika. Det blev afsløret under en razzia foretaget af Fødevarestyrelsens Rejsehold.

Nu kan Ekstra Bladet løfte sløret for en langt grovere og langt mere omfattende sag om kødfusk, som igen involverer den store københavnske grossist Genz Kød, som i februar indrømmede at have leveret fup-mørbraderne til Meyer.

Det skriver Ekstra Bladet 21. april 2018.

Grisene blev markedsført med, at de eksempelvis kunne ligge i halm og at de blev længere hos moderen end almindelige konventionelle svin.

Genz Kød har siden årsskiftet ’15-’16 forsynet hovedstadens kantiner, restauranter og cateringvirksomheder med tonsvis af svinekød fra det, der hævdes at være velfærdsgrise – såkaldte ‘Genz-Grise’. De markedsføres med at have haft det godt – blandt andet fordi, de har haft adgang til at ligge i halm og fordi, de først sent er blevet fjernet fra moderen.

Men folk er i stor stil blevet snydt.

Fødevarestyrelsens Rejsehold gennemførte i begyndelsen af denne måned endnu en razzia på Genz’ adresse i Kødbyen, Vesterbro.

Det skete, efter man havde fået et tip om, at der fortsat fandt fusk sted.

Nu dokumenterede fødevaremyndighederne, at Genz alene på 13 dage i februar i år solgte seks tons svinekød som ‘velfærdsgris’. Men kun 350 kg var faktisk velfærdsgris.

Fik påbud
’Der er således i denne periode solgt ca. 5700 kg gris i perioden som ‘Genz gris’ uden at det kan dokumenteres, at det var ‘Genz gris,’ skriver Fødevarekontrollen, som politianmeldte Genz.

‘Hvis vi får påbud eller bøde, så lukker vi’, udtalte Genz-ledelsen, hvorefter Fødevarekontrollen udstedte et påbud, som formelt pålagde Genz at indrømme over for sine kunder, at de er blevet snydt.

(forts.)

Læs hele artiklen.

 

Comments are closed.