Kritisk spækhugger-film rammer Seaworld økonomisk

spækhugger-formationDen kritiske dokumentar ‘Blackfish’, der bl.a. kan ses på Netflix, har fået konsekvenser for den amerikanske kæde af forlystelsesparker, Seaworld. Det skriver Jyllands-Posten 17. august 2014 bl.a. med The Guardian som kilde.

Dokumentaren ser kritisk på forholdene for spækhuggere i Seaworld og har især fokus på spækhuggeren Tilikum, der har været involveret i flere ulykker, der har kostet menneskeliv – heriblandt en ansat i Seaworld.

Ledelsen i Seaworld har længe fastholdt, at dokumentaren ikke ville få betydning for virksomheden, men det viste sig ikke at holde stik. Det fremgik af Seaworlds kvartalsregnskab, der blev fremlagt i denne uge.

Regnskabet fik aktiekursen til at falde med 33 pct.

Besøgende bliver væk

Sidste år trådte Seaworld ind på børsen og rejste 702 mio. dollars. Det skete, før ‘Blackfish’ blev udsendt til offentligheden.

Spækhugger_firehvalerKursfaldet skyldes et fald i antallet af besøgende i den ellers populære amerikanske forlystelsespark. Det gav selskabet en indtægt på 405 mio. dollars, hvilket var 40 mio. mindre end forventet.

Regnskabet skuffede de analytikere, der følger selskabet.

“Op til i dag har vi været villige til … at tage Seaworld på ordet, når de har oplyst, at der ikke ville være nogen mærkbar effekt af den negative presse. Men dette regnskab er væsentligt værre end de tidligere,” sagde analytikeren Tim Nollen fra Macquarie til The Guardian i en kommentar til Seaworlds seneste regnskab.

Se uddrag af videoen Blackfish.

Comments

comments

En kommentar til Kritisk spækhugger-film rammer Seaworld økonomisk

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.