spækhugger-formationDen kritiske dokumentar ‘Blackfish’, der bl.a. kan ses på Netflix, har fået konsekvenser for den amerikanske kæde af forlystelsesparker, Seaworld. Det skriver Jyllands-Posten 17. august 2014 bl.a. med The Guardian som kilde.

Dokumentaren ser kritisk på forholdene for spækhuggere i Seaworld og har især fokus på spækhuggeren Tilikum, der har været involveret i flere ulykker, der har kostet menneskeliv – heriblandt en ansat i Seaworld.

Ledelsen i Seaworld har længe fastholdt, at dokumentaren ikke ville få betydning for virksomheden, men det viste sig ikke at holde stik. Det fremgik af Seaworlds kvartalsregnskab, der blev fremlagt i denne uge.

Regnskabet fik aktiekursen til at falde med 33 pct.

Besøgende bliver væk

Sidste år trådte Seaworld ind på børsen og rejste 702 mio. dollars. Det skete, før ‘Blackfish’ blev udsendt til offentligheden.

Spækhugger_firehvalerKursfaldet skyldes et fald i antallet af besøgende i den ellers populære amerikanske forlystelsespark. Det gav selskabet en indtægt på 405 mio. dollars, hvilket var 40 mio. mindre end forventet.

Regnskabet skuffede de analytikere, der følger selskabet.

“Op til i dag har vi været villige til … at tage Seaworld på ordet, når de har oplyst, at der ikke ville være nogen mærkbar effekt af den negative presse. Men dette regnskab er væsentligt værre end de tidligere,” sagde analytikeren Tim Nollen fra Macquarie til The Guardian i en kommentar til Seaworlds seneste regnskab.

Se uddrag af videoen Blackfish.

One Comment

  1. Pingback: Barbie stopper i SeaWorld | Gylle.dk