lorraine_chow
Lorraine Chow, EcoWatch.

Amerikanske SeaWorld ligger stadig underdrejet to år efter udgivelsen af den gribende dokumentarfilm Blackfish om virksomhedens behandling af spækhuggere i fangenskab. Det skriver Lorraine Chow hos Ecowatch.com 29. april 2015.

Senest har den kendte miljøforkæmper og primatolog Jane Goodall leveret en sønderlemmende kritik af koncernen, der driver de marine forlystelsesparker.

Goodalls skarpe ord fulgte i kølvandet på Barbieproducenten Mattels meddelelse om, at det ikke længere vil blive fremstillet SeaWorld-mærkevarer, herunder den populære SeaWorld-træner Barbie-dukke.

barbie”Vi er skuffede over Mattels beslutning om at standse produktionen af SeaWorld-træner Barbie,” sagde en talsperson for SeaWorld i en erklæring. “Vi er stolte over, at Mattel havde valgt at ære de kvinder og mænd hos SeaWorld, der har dedikeret deres liv til pleje og bevarelse af spækhuggere og andre dyr, der lever i vore parker. Særligt skuffende er det, at beslutningen synes at være baseret på klager fra PETA, en ekstremistisk organisation, der arbejder for at lukke zoologiske haver og akvarier.”

Ifølge Reuters har den fremtrædende dyrerettighedsgruppe kontaktet Mattel i 2012 for at få standset produktionen af dukken. Mattel har ikke kommenteret, hvorfor man har stoppet produktionen af træner-Barbie linje, som blev lanceret i 2012. “En række faktorer indgår ind i en beslutning som den,” fortalte talsmand Alex Clark i NBC News. “Deres licensaftale udløbet, og vi har valgt ikke at forny den.”

Spækhugger_fodres
Dokumentarfilmen Blackfish rejser en voldsom kritik af SeaWorld.

Trods kraftige benægtelser af dokumentarfilmens påstande, har Blackfish ansporet til en omfattende anti-fangenskab bevægelse, der involverer en voksende liste af kendte navne, herunder Jane Goodall. I et interview med Huffington Post har Goodall udtalt, at hvaler og delfiner aldrig bør holdes i fangenskab, og at Seaworld “absolut bør lukkes.”

Læs hele artiklen.

Comments are closed.