hverdagsgifte_1170-659Private haveejere på landet og i mindre byer er mest tilbøjelige til at finde giftsprøjten frem til græsplæne og blomsterbed. Det viser en ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen blandt 1.034 danskere med adgang til egen have, som omtales af Danmarks Naturfredningsforening 28. april 2015.

Seks ud af ti haveejere på landet og i mindre byer bruger sprøjtegift hjemme i den private have. I de store byer er det til sammenligning fire ud af ti, der finder giftsprøjten frem som et middel mod ukrudt og skadevoldende insekter.

Undersøgelsen siger imidlertid ikke noget om, hvorfor det forholder sig sådan. Men tendensen er tydelig, også i undersøgelsens spørgsmål om, hvor ofte danskerne køber sprøjtegifte.

BenteVillumsen
Miljøpolitisk medarbejder i DN, Bente Villumsen.

– Det større forbrug af sprøjtegifte i private haver på landet kan hænge sammen med, at haveejerne bor klos op og ned af marker, hvor landmænd alligevel sprøjter. De tænker måske, at det alligevel ikke kan gøre en forskel at smide sprøjten i haven, siger Bente Villumsen, der er miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening.

Ifølge Miljøstyrelsen er danskerne bekymrede for skadevirkningerne af sprøjtegifte. Seks ud af ti haveejere savner konkret viden om midlernes effekt på eksempelvis legende børn på græsplænen.

Læs om kampagnen mod sprøjtegift i private haver.

Comments are closed.