Millionregning til skatteyderne ved agrokonkurs

Skatteyderne får millionregningen, når overambitiøse yngre agroproducenter mister overblikket og går konkurs. Staten, dvs. Fødevareministeriet, opretholder i al stilhed en statsstøtte-garantiordning for yngre landmænd, og den kommer til at koste dyrt i de kommende år. Det skriver Altinget.dk 28. august 2013.

Ifølge regeringens finanslovsforslag forventes det, at 26 af de 1587 garantier, der er givet til yngre landmænds lån i kreditinstitutioner, skal indfries i 2014. Det vil koste staten 45 millioner kroner.

Frem mod 2017 forventer man, at antallet af indfriede garantier vil holde sig på omkring 20. Samtidig vil antallet af stillede garantier dog falde til 887 i slutningen af 2017.

Fødevareministeriet understreger, at fremskrivningen inden for forventede konkurser er behæftet med en væsentlig usikkerhed. Fortsætter den finansielle afmatning kan der blive tale om betydeligt større tab for staten.

 

Comments

comments

En kommentar til Millionregning til skatteyderne ved agrokonkurs

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.