Monsanto ramt af 34 pct. tilbagegang i RoundUp-salg

Monsanto-644x363Monsanto annoncerede 6. januar 2016, at salget af virksomhedens landbrugsorienterede produkter, som omfatter dets sandsynligt kræftfremkaldende Roundup ukrudtsmiddel, faldt med 34 pct. til 820 mio. US dollars. Som en følge heraf faldt Monsantos aktier faldt med over 2 pct. Det skriver amerikanske SustainablePulse 7. januar 2016.

Kemigiganten meddelte samtidig, at man nu har planer om at nedlægge i alt 3.600 jobs eller omkring 16 pct. af sin globale arbejdsstyrke i finansåret 2018 og forventer at skulle afholde udgifter til omstrukturering i størrelsesordenen 1,1 til 1,2 mia. US dollars.

RoundUp_boykottAllerede i oktober sidste år meddelte Monsanto, at man ville skære 2.600 arbejdspladser på verdensplan som led i en global omstrukturering for at reducere omkostningerne og øge indtjeningen. Monsanto har kæmpet for at bevare investorernes tillid efter meddelelsen i marts 2015, at WHO havde erklæret verdens mest anvendte ukrudtsmiddel – glyphosat – for at være “sandsynligt kræftfremkaldende for mennesker”.

Glyphosat er grundlaget for Monsantos forretningsmodel, men anvendelsen af midlet møder kritik verden over. Den danske miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er en god ven af Monsanto-koncernen, som hun tidligere har besøgt, og hun støtter ikke WHO-advarslen.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.