Monsanto forsøger at skaffe sig kontrol over verdens fødevarer

Det er ikke længere science fiction…

af Pete Dolack, CounterPunch, 26. juli 2013

EvaKjerHansen

Venstre-politikeren Eva Kjer Hansen er en af Monsantos gode venner. Som fødevareminister aflagde hun virksomhedsbesøg hos koncernen i USA, og hun har aktivt arbejdet for at fremme koncernens GMO-produkter i Eurooa.

Det ultimative monopol ville være kontrol over verdens fødevareforsyning. Selvom det ikke er den eneste multinationale koncern, der forsøger at opnå magt til at diktere, hvad du spiser, ser Monsanto Company ud til at være den mest målrettede.

Trods skandaler med giftige kemikalier såsom polyklorerede biphenyler (PCB), Agent Orange og dioxin er Monsantos målrettede march mod kontrollen med verdens fødevareforsyning fokuseret på patentbeskyttet såsæd og genetisk modificerede organismer. Det er ikke ønskeligt med en enkelt virksomhed eller et virksomhedsoligarki, som besidder et fødevaremonopol, men Monsanto er en særskilt skræmmende kandidat. Virksomheden er så magtfuld, at en særlig lov, der er skræddersyet til dens behov, blev sneget ind i en bevillingslov i den amerikanske kongres.

The Farmer Assurance Provision – bedre kendt under sit kælenavn ”Monsanto Protection Act” (”Monsanto-beskyttelses-loven”) – gled stille igennem i en bevillingslov i marts i år…

Læs hele artiklen på: www.counterpunch.org/2013/07/26/monsanto-seeks-to-control-worlds-food/

Comments

comments

En kommentar til Monsanto forsøger at skaffe sig kontrol over verdens fødevarer

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.