KalkunJensen
Kalkuner holdes typisk under industrilignende forhold som på dette billede, der dog ikke viser MRSA-inficerede fugle.

De engelske myndigheder kritiseres for at hemmeligholde alle detaljer om et udbrud af MRSA-smitte blandt julekalkuner for de engelske forbrugere.

Det skriver Sean Poulter i Daily Mail 28/11.

MRSA-bakterier er resistente overfor de sædvanlige former for antibiotika, der bruges til at behandle mennesker. Hvis man inficeres med MRSA-bakterier, skal man i en særlig kostbar og ofte også lidelsesfuld behandling, for at blive rask.

Alligevel har den engelske fødevarekontrol, Food Standards Agency (FSA), og Defra, Landbrugs- og Fødevareministeriet, afvist at identificere den kalkunfabrik i East Anglia, der er involveret.

Myndighederne har også besluttet at give tilladelse til normalt julesalg af de inficerede kalkuner. Embedsmændene hævder, at risikoen for forbrugerne er “meget lav”.

Derimod har engelske fødevareeksperter udtalt, at der er af “vital betydning”, at forbrugerne får alle oplysninger, når det gælder fødevare-sikkerhed.

Læs hele artiklen i Daily Mail.

Et tilsvarende hemmelighedskræmmeri foregår også i den danske Fødevarestyrelse, hvor man har et detaljeret kendskab til et stort antal MRSA-inficerede svinefabrikker, men afviser at identificere dem. Selvom det er vigtigt at vide for de ansatte, for kunder, besøgende, naboer og deres pårørende, da MRSA-svin smitter mennesker. I dag er omkring 10 procent af alle MRSA-patienter i Danmark smittet med den særlige svinetype, MRSA 398. Alligevel hævder Fødevareministeriet, at der er tale om private oplysninger. I snart to år har den danske ombudsmand behandlet en klage over denne hemmeligholdelse, men noget påbud er der endnu ikke udstedt. 

I Danmark deltager Sundhedsstyrelsen også aktivt i beskyttelsen af de inficerede svinefabrikker. Blandt andet har Sundhedsstyrelsen i oktober 2010 politianmeldt journalister for at have røbet navnene på et mindre antal smittefarlige fabrikker.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.