MRSA-smittede stiger voldsomt i antal i Nordjylland

MRSA

Svine-MRSA rammer især de ansatte på svinefabrikkerne, som får smertefulde problemer med bylder og sår, som de fleste former for antibiotika ikke virker på.

Siden nytår har 90 nordjyder fået konstateret, at de er smittebærere af den resistente stafylokokbakterie, der går unden betegnelsen svine-MRSA. Det er en markant stigning i forhold til hele sidste år, hvor tallet var 65.

Det viser nye tal fra Region Nordjylland, skriver DR P4 Nordjylland 8. september 2013.

Ifølge nyhedskanalen er kilden infektionshygiejnesygeplejerske i Region Nordjylland Tinna Urth, og hun mener angiveligt, at det høje antal er en god ting.

– Jeg synes bestemt, at det er positivt, at lægerne er opmærksomme på, om patienten risikerer at have svinestafylokokker. Så kan vi meget nemmere håndtere dem efterfølgende, alt efter om de skal have en anden antibiotikabehandling, eller de skal isoleres, når de kommer ind på sygehuset, siger hun.

Siden nytår har Sundhedsstyrelsen krævet, at sygehusene undersøger om borgere, der skal indlægges eller opereres, har MRSA svinebakterien i blodet og dermed kan være smittebærere. Tinna Urth påpeger, at det ikke nødvendigvis er et udtryk for flere smittede – blot at når man leder, så finder man også.

– Det giver personalet mulighed for at passe rigtig godt på de alvorligt syge. Derfor er det en fordel for patienter, der ikke har noget med svin at gøre, at dem der har MRSA, bliver isoleret på en ene stue, siger hun.

I følge infektionshygiejnesygeplejerske Tinna Urth er der siden nytår i hele landet fundet 337 borgere, der har svine-MRSA smitten i blodet. Det er over 100 flere, end der blev konstateret i løbet af hele 2012.

TinnaUrth

Hygiejnesygeplejerske Tinna Urth spiller en central rolle i hemmeligholdelsen af de smittefarlige svinefabrikker, som hun mener, har krav på anonymitet af hensyn til “privatlivets fred”.

Infektionshygiejnesygeplejerske Tinna Urth spiller en central rolle i den hemmeligholdelse af de nøjagtige adresser på de smittefarlige svinefabrikker, som Fødevareministeriet håndhæver. Ministeriet har i længere tid ført lister over fabrikkerne, men nægter at udlevere dem til offentligheden.

Hemmeligholdelsen begrundes fagligt med henvisning til en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen, men en aktindsigt har dokumenteret, at den “videnskabelige” dokumentation udelukkende består af nogle subjektive betragtninger i en mail fra infektionshygiejnesygeplejerske Tinna Urth.

En læser gør opmærksom på, at helt ny forskning fra Sundheds-styrelsen afslører, at man også kan blive inficeret med en særlig MRSA-smitte fra køer og får.

Læs omtalen her.

 Årets DANMAP-rapport beskriver også en alarmerende vækst i antallet af svine-MRSA-smittede personer; se pressemeddelelse af 19. september fra Statens Serum Institut.

Comments

comments

En kommentar til MRSA-smittede stiger voldsomt i antal i Nordjylland

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.