MRSA
Svine-MRSA rammer især de ansatte på svinefabrikkerne, som får smertefulde problemer med bylder og sår, som de fleste former for antibiotika ikke virker på.

Siden nytår har 90 nordjyder fået konstateret, at de er smittebærere af den resistente stafylokokbakterie, der går unden betegnelsen svine-MRSA. Det er en markant stigning i forhold til hele sidste år, hvor tallet var 65.

Det viser nye tal fra Region Nordjylland, skriver DR P4 Nordjylland 8. september 2013.

Ifølge nyhedskanalen er kilden infektionshygiejnesygeplejerske i Region Nordjylland Tinna Urth, og hun mener angiveligt, at det høje antal er en god ting.

– Jeg synes bestemt, at det er positivt, at lægerne er opmærksomme på, om patienten risikerer at have svinestafylokokker. Så kan vi meget nemmere håndtere dem efterfølgende, alt efter om de skal have en anden antibiotikabehandling, eller de skal isoleres, når de kommer ind på sygehuset, siger hun.

Siden nytår har Sundhedsstyrelsen krævet, at sygehusene undersøger om borgere, der skal indlægges eller opereres, har MRSA svinebakterien i blodet og dermed kan være smittebærere. Tinna Urth påpeger, at det ikke nødvendigvis er et udtryk for flere smittede – blot at når man leder, så finder man også.

– Det giver personalet mulighed for at passe rigtig godt på de alvorligt syge. Derfor er det en fordel for patienter, der ikke har noget med svin at gøre, at dem der har MRSA, bliver isoleret på en ene stue, siger hun.

I følge infektionshygiejnesygeplejerske Tinna Urth er der siden nytår i hele landet fundet 337 borgere, der har svine-MRSA smitten i blodet. Det er over 100 flere, end der blev konstateret i løbet af hele 2012.

TinnaUrth
Hygiejnesygeplejerske Tinna Urth spiller en central rolle i hemmeligholdelsen af de smittefarlige svinefabrikker, som hun mener, har krav på anonymitet af hensyn til “privatlivets fred”.

Infektionshygiejnesygeplejerske Tinna Urth spiller en central rolle i den hemmeligholdelse af de nøjagtige adresser på de smittefarlige svinefabrikker, som Fødevareministeriet håndhæver. Ministeriet har i længere tid ført lister over fabrikkerne, men nægter at udlevere dem til offentligheden.

Hemmeligholdelsen begrundes fagligt med henvisning til en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen, men en aktindsigt har dokumenteret, at den “videnskabelige” dokumentation udelukkende består af nogle subjektive betragtninger i en mail fra infektionshygiejnesygeplejerske Tinna Urth.

En læser gør opmærksom på, at helt ny forskning fra Sundheds-styrelsen afslører, at man også kan blive inficeret med en særlig MRSA-smitte fra køer og får.

Læs omtalen her.

 Årets DANMAP-rapport beskriver også en alarmerende vækst i antallet af svine-MRSA-smittede personer; se pressemeddelelse af 19. september fra Statens Serum Institut.

One Comment

  1. Pingback: Anden fodfejl, Dan J.! | Gylle.dk