IrmaPigeIRMA har besluttet at stoppe alt salg af skyllemiddel. Det sker som led i kædens mål om at reducere brugen af skadelig kemi i husholdningerne.

Skyllemiddel indeholder stoffer, der belaster vandmiljøet og skader alger og fisk, når det ledes ud i naturen. Det skriver IRMA i en pressemeddelelse 13. oktober 2014.

Irmas kunder har over de seneste år i stigende grad fravalgt skyllemiddel, og det ses tydeligt i de faldende salgskurver på skyllemiddel.

SkyllemiddelSigneDFrese
Miljøchef Signe D. Frese, Irma.

”Vi ved, at vores kunder er meget miljøbevidste og de forventer, at vi viser ansvarlighed, hvad vi historisk også har gjort i andre tilfælde. F.eks. var vi de første, der stoppede med salg af Klorin, ukrudtsmidler og varer, der indeholder triclosan,” siger miljøchef Signe D. Frese, Irma.

Vandsektorens brancheorganisation, DANVA, bakker op om Irmas stop for salg af skyllemidler:

”Vi skal have fokus på at stoppe forurening ved kilden. Skyllemiddel er et unødvendigt tilsætningsstof, der øger belastning af renseanlæggene og som samtidig kan påvirke vandmiljøet, da anlæggene ikke kan fjerne alle kemiske stoffer fuldstændigt,” siger afdelingschef i DANVA, Helle Katrine Andersen.

”Som miljøbevidst forbruger er det derfor rigtig fornuftigt at lade være med at bruge skyllemiddel. Derfor er det da også et flot træk af Irma, at de på forbrugerens vegne fjerner varen fra hylderne, ” siger Helle Katrine Andersen.

Også Danmarks Naturfredningsforening bakker Irmas initiativ op.

”Irma har taget et vigtigt skridt ved at stoppe salget af unødvendig kemi, som ud over at være overflødigt er en belastning for vandmiljøet. På samme vis har butikskæden gjort meget for at fremme salget af økologi. Danmarks Naturfredningsforening håber på at kunne se frem til flere ansvarlige til- og fravalg i fremtidens supermarked,” siger miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening, Christian Poll.

Skyllemiddel bruges til at få tøjet til at dufte og blødgøre det samt fjerne statisk elektricitet, men kan nemt undværes i de fleste hjem. Man kan i stedet for tilsætte almindeligt husholdningseddike, når man vasker. Det gør også tøjet blødt og fjerner lugt. 53 procent af danskerne bruger ikke skyllemiddel, ifølge Coop Analyse.

Skyllemiddel_MST

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.