Økoæg går sejrsgang

 

OkoHonsBevidste forbrugere og moderne lovgivning har æren for, at salget af økologiske æg sætter ny rekord. I 2012 var hvert femte æg, der blev solgt i butikkerne,  økologisk.

I 1990 var over 90 procent af æggene fra burhøns. Men en kampagne fra Dyrenes Beskyttelse ændrede forbruget, samtidig med at EU-lovgivning levede op til forbrugernes ønsker. I dag udgør buræg under 60 procent af salget, skarpt forfulgt af økoæg, skrabeæg og frilandsæg. Det skriver skriver Ritzau, ifølge Organic Today.

En af Danmarks største ægleverandører, Hedegaards Foods, solgte i 2012 72 millioner økologiske æg i Danmark. En fremgang på 8,5 procent fra 2011 efter mange års opgang.

Økoæggenes sejrsgang er et lærerigt eksempel på den succes, der kan opnås, når den nødvendige politiske regulering går hånd i hånd med forbrugernes ønsker.

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.