Sådan har amerikanerne håndteret deres plastaffald siden 1950’erne.

En ny rapport fra Center for International Miljølovgivning har undersøgt miljøpåvirkningen af ​​plastproduktion og forbrænding. Det viser sig, at plasts livscyklus vil udsende 850 millioner tons drivhusgasser til atmosfæren i år, hvilket svarer til udslippene fra kulfyrede kraftværker på 189.500 megawatt.

Udslip fra plast truer nu det globale samfunds evne til at opfylde CO2-emissionsmålene. Forskningen betragtede også plastaffaldets skæbne og fandt ud af, at kun 9 procent af alle plastprodukter, der er bortskaffet i USA siden 1950, er blevet genbrugt, mens 12 procent er blevet brændt.

Niall Mcarthy

Det skriver Niall McCarthy, 21. maj 2019, for statista.com.

Plast flyder i vores oceaner, fylder op vores vandløb og flyder på vores fortovet, og problemet modtager med rette stor opmærksomhed, men dets skæbne i affaldshåndteringssystemet overses ofte.

Den viste infografik opregner den samlede mængde plast, der er genereret i USA årligt siden 1960’erne, og hvad sker der, når det bliver til affald. I betragtning af hvor lidt der er blevet genbrugt gennem årene, kommer det som en lille overraskelse, at størstedelen af ​​det ender på lossepladsen. I 2015 blev 34,5 millioner tons plastaffald produceret i USA med 26 millioner tons deponeret. 5,4 millioner tons endte med at blive brænd af som energi, mens kun 3,1 millioner tons blev genbrugt.

WWF Verdensnaturfonden er dybt bekymret over de enorme mængder plast, der flyder rundt i naturen. Her er det generalsekretær Bo Øksnebjerg, der inspicerer en tropisk strand.

Til trods for omfanget af den globale kritik mod plast, hvorfor bliver så lidt af det genbrugt? Plastemballage er notorisk svært at genbruge og repræsenterer 40 procent af den samlede produktion af plastprodukter. Selv når plast kan genbruges, har processen en tendens til at involvere mange trin, der kræver separat indsamling, langdistancetransport, forarbejdning og genfremstilling. Det resulterer i høje omkostninger og lav værdi af det genbrugte produkt, hvilket betyder, at processen sjældent er rentabel og kræver omfattende statsstøtte.

Visited 10 times, 1 visit(s) today

Skriv en kommentar