HnerikLHansen
“Skurken” i MRSA-sagen er den ledende embedslæge Henrik L. Hansen, der foretog politianmeldelsen bag om ryggen på daværende sundhedsminister Bertel Haarder.

I dag er det 900 dage siden, kontorchef Henrik L. Hansen fik overtalt direktionen i Sundhedsstyrelsen til at politianmelde journalisterne Nils Mulvad og Kjeld Hansen, fordi de havde offentliggjort navne og adresser på 11 stafylokok-inficerede MRSA-svinefabrikker.

Siden hen er politianmeldelsen blevet udvidet med en formel sigtelse i oktober 2012. Den foretog politiet efter aftale med embedslægen for ikke at risikere, at sagen skulle blive forældet.

Men siden da er der ikke sket noget. Politiet hævder, at man arbejder med at sammenstykke et anklageskrift – på tredje år.

For tre uger siden skrev fhv. sundhedsminister Bertel Haarder (V) til den nuværende sundhedsminister Astrid Krag (SF) og rykkede for en afgørelse i den farceagtige sag. Haarder var selv sundhedsminister dengang politianmeldelsen blev foretaget, men han hævder i dag, at det skete uden hans vidende.

Derimod er Astrid Krag ikke uvidende om, at hun er den ansvarlige i dag. Som minister for Sundhedsstyrelsen har Krag alle muligheder for at stoppe styrelsens helt igennem uacceptable trækken sagen i langdrag.

I sin henvendelse har Haarder gjort det klart, at der bør ske noget. “Enten må sagen føres, eller også må den frafaldes!” Så præcist formulerede den fhv. minister sig.

Men uden resultat. Astrid Krag har valgt at ignorere Haarders henvendelse.

Læs mere om Haarders henvendelse her: www.gylle.dk/harder-gar-ind-i-mrsa-sag/#more-495

 

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.